Lectură de 2 minute

02 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Answear.ro vrea mai multe branduri premium în portfoliu: produsele preferate de români din magazinul online

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul online multibrand Answear a înregistrat în România o creștere de 30% a vânzărilor în prima jumătate din 2022 și de 40% în a doua parte a anului, iar pentru 2023 estimează o creștere de aproximativ 20%.

Sursa foto: Answear.ro

În 2022, în perioada ianuarie – mai creșterea a fost de 30% valoric față de 2021. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în perioada iunie - decembrie, unde aproape lunar am avut o creștere de peste 40% față de 2021. Am înregistrat o creștere cu peste 20% a numărului de vizitatori noi pe site-ul magazinului online și undeva în jur de 25% ca număr de comenzi. Comanda medie s-a situat în jurul valorii de 360 lei. În 2022, printre realizările notabile aș menționa adăugarea de noi servicii pentru clienți.

Raluca Radu, Country Manager Answear România

De-a lungul anului 2022, cele mai căutate categorii de produse de pe Answear.ro au fost rochiile, pantofii cu toc, sandalele, botinele, pantofii sport, hanoracele, cămășile, iar cele mai căutate branduri au fost Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Hugo Boss, Pinko, Patrizia Pepe, Michael Kors, Elisabetta Franchi, Medicine și Answear.LAB.

În privința profilulului consumatorilor de pe Answear.ro, Raluca Radu spune că în 2022 tendința acestora a fost să ia mai rapid deciziile de cumpărare.

A crescut numărul cumpărătorilor din afara Bucureștiului. De asemenea, a scăzut perioada petrecută pe site, deși rata de conversie a crescut, ceea ce înseamnă că anul trecut deciziile au fost luate mai rapid decât în anul precedent.

Raluca Radu, Country Manager Answear România

Obiectivele Answear pentru 2023 au în vedere dezvoltarea portofoliului de branduri premium, dar și extinderea din punct de vedere logistic.

Citeste si:
Sezamo bate palma cu peste 40 de producători locali și dă startul sezonului de verdețuri
Sezamo bate palma cu peste 40 de producători locali și dă startul sezonului de verdețuri

“Principalul obiectiv va fi creșterea numărului de branduri din portofoliu. De asemenea, ne propunem să deschidem un al doilea depozit pe lângă cel din Cracovia, în zona de sud, și luăm în calcul România sau Bulgaria ca puncte pentru acest depozit. În ceea ce privește piața de fashion online din România, ne așteptăm la o creștere de cel puțin 10% în acest an”,a conchis Radu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Answear.ro vrea mai multe branduri premium în portfoliu: produsele preferate de români din magazinul online