În urma acțiunilor de control efectuate, au fost aplicate diferite sancțiuni, după cum urmează:
- amenzi contraventionale în valoare totală de 120.000 lei
- 6 avertismente
- oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 operatori economici.
Operatorii economici sancționați au fost:
- RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)
- Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)
- Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)
- Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)
- Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)
- Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)
- Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)
- Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)
- Plus Trans Internațional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)
- Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)
- Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)
- Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)
- Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)
- Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)
Ce nereguli au fost identificate
Abaterile constatate de comisarii CRPCR București-Ilfov au fost:
- utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilității minimala depășită
- folosirea unor materii prime și produse finite congelate și refrigerate fără elemente de identificare sau cu ambalate cu dublă etichetare
- ingredientele alergene menționate în lista meniu nu sunt evidențiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menționării lor
- unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară
- folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf
- folosirea unor agregate de bucătărie (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă
- folosirea bureților de sârmă și a ustensilor de bucătărie depreciate, rupte
- schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deși conform mențiunilor de pe etichetă condițiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice
- existența peretilor cu plăci de faianță crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf și grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurități
- expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menționat faptul ca provin din produs congelat
- colectarea reziduală realizată în recipiente de plastic fără capac.