Lectură de un minut

14 Apr 2022 - Știri și Noutăți

ANPC, amenzi de 570.000 de lei pentru patiserii și producători de cozonaci

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi contravenționale de 570.000 de lei, după 90 de acțiuni de control la patiserii din țară.

Pe lângă amenzi, comisarii au aplicat patru măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și o propunere de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la șase luni.

Dintre cele mai importante nereguli, menționăm:

  • Comercializarea unor produse depistate fără termene de valabilitate afișate pe etichetă

  • Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită

    Retail jobs
  • Folosirea, în procesul tehnologic de preparare, a unor tăvi și cuptoare neigienizate corespunzător și a unor ingrediente cu termen expirat

  • Utilizarea unor cântare neverificate metrologic

  • Comercializarea unor produse de cofetărie fără elemente de informare-caracterizare

  • Comercializarea unor produse de cofetărie preambalate, cu ambalaj deteriorate

    Citeste si:
    Patiseria Paul din Promenada Mall a fost amendată cu 20.000 de lei și închisă de ANPC. Mihai Culeafă: Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă
    Patiseria Paul din Promenada Mall a fost amendată cu 20.000 de lei și închisă de ANPC. Mihai Culeafă: Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă
  • Depozitarea necorespunzătoare, pe paviment, a cutiilor cu produse

  • Depozitarea produselor în recipiente improprii (crème în găleți de plastic, refolosite)

  • Utilizarea unor spații de depozitare neigienizate

  • Folosirea unor vitrine frigorifice de expunere la vânzare neigienizate

  • Lipsa informațiilor referitoare la alergeni, premixuri folosite sau data expirării de pe etichetă

  • Deficiențe ale modului de etichetare al cozonacilor, respectiv nu erau mentionate condițiile de păstrare/ depozitare sau gramajul produsului

  • Comercializarea unor produse cu stare termică schimbată

  • Nerespectarea condițiilor de păstrare pentru cozonac și pâine

  • Prezența, pe aparatele de ventilare a aerului, a unei cantități masive de praf pe paletele ventilatoarelor, scurgeri

  • Existența pavimentului deteriorat

  • Nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare indicate de producător

  • Existența, în spațiul de producție propriu-zis, a unor insecte (furnici, larve, fluturi)

  • Lipsa documentelor justificative pentru prezența mărfii la vânzare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC, amenzi de 570.000 de lei pentru patiserii și producători de cozonaci