Lectură de un minut

08 Feb 2022 - Știri și Noutăți

ANPC a amendat cu 59.000 de lei două magazine Mega Image și unul Penny

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Echipele de control ale Comisariatului pentru Protecția Cosumatorilor al Municipiului București (CPCMB) au fost prezente în două supermarketuri din comuna Măgurele, județul Ilfov, Mega Image și Penny, și un magazin Mega Image din sectorul 3 al Capitalei, pe care le-au amendat cu 49.000 de lei pentru neregulile constatate.

Magazinelor li s-au adăugat măsuri complementare de:

  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe

  • oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficiențelor constatate pentru raioanele cu deficiențe, la două dintre magazine

  • oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficiențelor constatate pentru al treilea magazin

  • a fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele CPCMB, în urma controlului, ANPC menționează:

  • Comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită

  • Comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (lovituri mecanice, prezența mucegaiului etc.)

    Citeste si:
    Horia Constantinescu renunță la președinția ANPC în favoarea politicii
    Horia Constantinescu renunță la președinția ANPC în favoarea politicii
  • Utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri-brâzeturi, pește, patiserie, produse congelate

  • Comercializarea unor preparate din carne, fără a se menționa data deschiderii pachetului, conform recomandării producătorului

  • Pavimentul din spațiul de comercializare, precum și cel din spațiul de depozitare erau neigienizate, prezentând zone rupte, depreciate, zone cu încărcătură de grăsime și praf.

Acesta este al patrulea control pe care ANPC îl realizează în magazinele Mega Image în circa zece zile. Compania a amendat toate cele opt unități verificate, după ce a găsit nereguli.

Sursa foto: ANPC

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC a amendat cu 59.000 de lei două magazine Mega Image și unul Penny