Lectură de 3 minute

03 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Analiză Altex: Aparatele de aer condiționat cu Wi-Fi în topul preferințelor clienților

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Vânzările de aparate de aer condiționat au atins în această vară un nivel record la Altex. Clienții au la dispoziție un sortiment variat de produse, cuprinzând modele monosplit, multisplit, conexiune Wi-Fi, capacități de răcire de la 9.000 BTU până peste 24.000 BTU, tehnologie Inverter, funcție de încălzire dar și aparate de aer condiționat portabile.

Sursa foto: Altex / Shutterstock

Decizia de cumpărare este influențată de factori importanți, precum prețul dar și eficiența energetică, puterea de răcire, exprimată în BTU. În plus, se remarcă faptul că mulți clienți au optat și pentru serviciul de montaj. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, lunile iunie și iulie din această vară au înregistrat o creștere semnificativă de peste 35% în vânzări.

În topul vânzărilor rămân aparatele de aer condiționat clasice fixe, cu o pondere de 80% din totalul achizițiilor pe acest segment. Dintre acestea, cea mai căutată funcționalitate, de către cumpărători, este cea Wi-FI. Acestă funcție permite utilizatorilor să controleze temperatura și aparatul de aer condiționat de oriunde, doar prin intermediul telefonului mobil. Din gama aparatelor de răcire mai fac parte și ventilatoarele și aparatele de aer condiționat portabile, ce sunt mai puțin căutate de către clienți.

Cele mai populare aparate de aer conditionat sunt cele de tip monosplit, ce presupune o singura unitate interioară și o singură unitate exterioară. În cazul celor multisplit, acestea sunt formate din două sau chiar mai multe unități interioare și o singură unitate exterioară.

În contextul schimbărilor climatice și al dezvoltării tehnologiei, aparatul de aer condiționat a devenit o necesitate pentru a asigura o bună calitate a aerului și condiții confortabile în case, apartamente, spații de lucru. Vârfurile de temperatură și umiditate din timpul verii dar și temperaturile joase toamna-primăvara pot deveni dificil de suportat. Eficiența energetică a aparatelor de aer condiționat le fac potrivite în utilizare pentru toate sezoanele, precum și pentru filtrarea aerului.

Ce oferte are Altex în luna august

O mare pare dintre clienții Altex preferă să achiziționeze aparate de aer condiționat din magazinele fizice, unde au posibilitatea unei experiențe cu produsul și consultanță specializată, în timp ce restul cumpărătorilor optează pentru achiziționarea online, folosind aplicația Altex sau website-ul. În momentul plasării comenzii, clienții au opțiunea de a alege servicii adiționale, cum ar fi demontarea aparatului de aer condiționat vechi, instalarea unui nou aparat, precum și servicii de reparații, încărcarea freonului sau revizia completă.

În luna august, Altex va continua să deruleze campanii cu oferte, cu reduceri de preț de până la 35% la aparate de aer conditionat și ventilatoare, atât în locațiile fizice, cât și în aplicația Altex.

Aparatele de aer condiționat au în medie 36 de luni garanție și o durată medie de viață de aproximativ 10 ani. În cazul în care spațiul locuinței depășește 50 mp, este nevoie de o capacitate suplimentară de răcire. În acest caz, mulți clienți optează să achiziționeze un al doilea aparat de aer condiționat sau unul multiplit. Prețul aparatelor de aer condiționat pornește de la 999 lei, în cazul celor portabile, și depășeste 10.000 lei pentru cele multisplit.

Citeste si:
Vouchere de cumpărături pentru animale la Maxi Peti: ce premii sunt puse la bătaie
Vouchere de cumpărături pentru animale la Maxi Peti: ce premii sunt puse la bătaie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Analiză Altex: Aparatele de aer condiționat cu Wi-Fi în topul preferințelor clienților