Lectură de un minut

08 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Amazon pregătește o tranzacție de 1,7 miliarde de dolari

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Grupul Amazon.com intenţionează să preia producătorul de aspiratoare robot iRobot Corp, în cadrul unei tranzacţii în numerar cu o valoare de aproximativ 1,7 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai recentă achiziţie a celui mai mare retailer online din lume în domeniul dispozitivelor de tip smart home.

Amazon va plăti 61 de dolari pentru fiecare acţiune iRobot, ceea ce înseamnă o primă de 22% faţă de preţul de 49,99 dolari pe acţiune înregistrat de titlurile producătorului aspiratoarelor robot Roomba la închiderea ultimei şedinţe de tranzacţionare de vineri, potrivit Reuters..

Aspiratoarele robot Roomba, al căror preţ poate ajunge la 1.000 de dolari, mai colectează şi date cu privire la spaţiile dintr-o gospodărie, date care ar putea fi valoroase pentru companiile care dezvoltă tehnologii de tip smart home.

În pandemie, cotaţia acţiunilor iRobot a atins un maximum de 197,4 dolari, pe măsură ce consumatorii preocupaţi de igienă au investit în aspiratoare performante. În acest an, cererea mică și anularea comenzilor făcute de retaileri din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, au făcut ca în al doilea trimestru din 2022 veniturile iRobot să se reducă cu 37%, în condiţiile în care consumatorii îşi regândesc modul în care îşi cheltuie banii din cauza inflaţiei ridicate.

Analiştii consideră că marile companii din sectorul tehnologiei, care dispun de rezerve mari de numerar, ar putea demara un val de fuziuni şi achiziţii, profitând de preţurile atractive din prezent. În al doilea trimestru al acestui an, Amazon dispunea de rezerve de numerar de peste 37 de miliarde de dolari.

Dispozitivele reprezintă doar o mică parte din vânzările totale ale Amazon, care comercializează termostate inteligente, echipamente de securitate sau ecrane inteligente încorporate în perete.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon pregătește o tranzacție de 1,7 miliarde de dolari