Lectură de 3 minute

17 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Amazon angajează 100.000 de persoane în SUA, după vânzări în creștere în pandemie

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Amazon angajează 100.000 de noi persoane în SUA și Canada, conform unui anunț făcut recent de gigantul din e-Commerce. Cererea vine după ce compania de comerț online va deschide, doar în luna septembrie, 100 de noi site-uri și la scurt timp după ce a anunțat că va angaja 7.000 de persoane în Marea Britanie.

Amazon face astfel o creștere cu 10% a forței sale de muncă globale, ca urmare a creșterilor de vânzări în timpul pandemiei, notează Business Insider.

Gigantul din eCommerce va deschide 100 de noi site-uri de operațiuni numai în septembrie. Acestea includ centre în care personalul stochează comenzi de mărfuri și ambalaje, stații de livrare și centre de sortare. Vor fi generate atât locuri de muncă cu normă întreagă, cât și locuri de muncă cu jumătate de normă.

Extinderea Amazon în America

Amazon a deschis deja peste 75 de noi site-uri și huburi regionale în SUA și Canada în 2020. Săptămâna trecută, a deschis un nou centru de în Beaumont, California, cu peste 1.000 de angajați cu normă întreagă, iar la începutul lunii septembrie a anunțat planuri pentru a adăuga 10.000 de noi locuri de muncă la extinderea biroului și sediului său de retail din Bellevue, Washington, pe lângă cele 15.000 pe care le-a anunțat în 2019.

Anunțul recent marchează a patra perioadă majoră de angajare a companiei în SUA anul acesta: a început să angajeze 100.000 de persoane în martie, 75.000 în aprilie și 33.000 la începutul acestei luni. S-a ajuns la un total de peste 300.000 în timpul pandemiei.

Amazon, angajări importante în Marea Britanie

Amazon urmează să își extindă forța de muncă din Marea Britanie la peste 40.000 de persoane până la sfârșitul anului, angajând 7.000 de noi muncitori pentru peste 50 de site-uri. Aceștia se adaugă celor 3.000 pe care i-a angajat deja în 2020. Astfel, angajările Amazon în Marea Britanie ajung la 10.000, în ceea ce este considerat un “vot clar de încredere în economia britanică”, scrie Charged Retail.

Concret, angajările vor fi făcute pentru trei noi centre de ultimă generație în Darlington, Durham și Sutton-in-Ashfield, care vor crea peste 1000 de roluri permanente fiecare. Centrele de realizare robotizate din Durham și Sutton-in-Ashfield urmează să fie lansate în toamnă, în timp ce site-ul din Darlington funcționează din mai.

Citeste si:
Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani
Levi’s taie 42 de locuri de muncă de la sediul din Europa: planul companiei pentru următorii doi ani

În afară de echipele de depozite angajate pentru a ridica și ambala articole, Amazon angajează mii de ingineri, profesioniști în resurse umane și IT, alături de specialiști în sănătate și siguranță și finanțe.

Amazon spune că toți angajații cu normă întreagă, cu jumătate de normă și cei temporari vor câștiga minimum 10,30 euro pe oră în afara Londrei, ajungând la 11,42 de euro în interiorul orașului. La asta se adaugă diverse beneficii, care includ asigurări medicale, asigurări de viață și reduceri pentru angajați.

„Deși această perioadă a fost una dificilă pentru multe companii, este extrem de încurajator să vedem Amazon creând 10.000 de locuri de muncă în Marea Britanie anul acesta”, a spus secretarul de stat pentru afaceri Alok Sharma.

În total, forța de muncă a companiei Amazon ajunge la 1 milion de persoane. În plus, vânzările au continuat să crească în timpul pandemiei, doar în cele 3 luni, cu 40%.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon angajează 100.000 de persoane în SUA, după vânzări în creștere în pandemie