Lectură de 2 minute

21 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Altex și UniCredit modernizează secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din România

Anca Olteanu

UniCredit se implică în campania #împreună, inițiată de Altex, și va contribui la achiziția de monitoare și ventilatoare de ultimă generație pentru 30 de paturi din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din România, potrivit unui comunicat de presă.

UniCredit Bank S.A. donează 70.000 de euro pentru ca aparatura de ultimă generație să ajungă către spitalele unde există o necesitate acută pentru astfel de dotări.

Campania #împreună, lansată de Altex România și Fundația Altex în luna aprilie, este susținută de Ministerul Sănătății, iar echipamentele ce urmează a fi achiziționate au fost analizate, selectate și validate de către medici si specialiști, o parte din ei fiind membrii ai Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID-19, din Ministerul Sănătății.

Instalarea aparaturii se va face în linie cu recomandările Ministerului Sănătății, iar Altex România, cu sprijinul partenerilor implicați în campanie, se angajează să aducă specialiști din China care să instruiască personalul medical din România cum să folosească ventilatoarele de generație modernă, fără compresor.

Cum puteți susține campania #împreună 

Cei care vor să se implice și să doneze pot intra pe site-ul altex.ro, în secțiunea Donăm #împreună. Valoarea unei donații pornește de la 10 lei. Sumele strânse se actualizează zilnic și se pot verifica pe site. 

Citeste si:
Altex investește 25 milioane euro în 5 magazine noi și infrastructură

Pentru dotarea a 30 de paturi cu aparatură performantă de terapie intensivă este nevoie de 952.000 de euro. Cu această sumă vor fi achiziționate:

  • 30 de ventiloare VG70 (livrare estimată la finalul lunii August, începutul lunii Septembrie)- 714.000 euro, inclusiv TVA
  • 30 de monitoare COMEN C90 (livrare estimată la finalul lunii Aprilie)- 238.000 euro, inclusiv TVA

Până în acest moment, Altex a donat aparatură și echipamente în valoare de 162.000 euro, sumă acoperită din fonduri proprii:

  • 7 monitoare COMEN C90 pentru secțiile de Terapie Intensivă - 60.000 de euro
  • 17.000 măști FFP2  - 52.817 euro
  • 100 de laptopuri pentru centrul operațional din cadrul IGPR care coordonează activitatea din teren - 25.000 euro
  • 130 de smartphone-uri performante adaptate tehnic pentru centrul operațional din cadrul IGPR care coordonează activitatea din teren - 21.500 euro
  • 26 de scaune de birou pentru centrul operațional din cadrul IGPR care coordonează activitatea din teren - 2.707 euro

Altex România este o companie de pe piața de retail din România, cu 125 magazine deschise în țară. 
 

Citeste si:
Altex România donează monitoare de terapie intensivă către spitale din România
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex și UniCredit modernizează secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din România