Lectură de 3 minute

27 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Altex demarează Rabla pentru electrocasnice: reciclează electrocasnicele vechi și primești voucher de 150 lei

Andra Imbrea

Altex România, cel mai mare retailer electro-IT din România, continuă campania ,,Rabla pentru electrocasnice”, prin care oferă clienților șansa de a preda spre reciclare electrocasnicele vechi în schimbul unui voucher pe care aceștia îl pot folosi la achiziționarea oricărui alt produs. Valoarea voucherului este de 150 de lei, sumă majorată de la 100 de lei. 

Altex oferă ocazia românilor să renunțe la aparatele uzate, mari consumatoare de energie electrică, și să le înlocuiască cu produse de ultimă generație, cu impact minim asupra mediul înconjurător. Numai în 2019, Altex a ridicat de la clienții săi peste 16.000 de tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice), respectiv 360.000 de aparate electrice și electrocasnice.

Astfel, până la data de 31 decembrie 2020, Altex România, împreună cu ECOTIC, organizație non-profit de colectare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice, reciclează aparatele vechi, poluante, de mari dimensiuni, totul pentru un mediu curat și protejat.

În această perioadă, în plus față de garanția celui mai mic preț din România, retailerul pune la dispoziția clienților din toată țara un serviciu complet de colectare și reciclare a echipamentelor vechi, prin parteneriatul cu ECOTIC, și oferă în schimb un voucher valoric, care poate fi folosit la achiziția de produse din rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy, dar și online pe https://altex.ro/și https://mediagalaxy.ro/.

„În fiecare an, numărul deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) care ajung la groapile de gunoi este din ce în ce mai mare. Un motiv de serioasă îngrijorare, ținând cont că astfel de articole poluante amenință bunăstarea habitatelor naturale și, implicit, sănătatea umană. Aceste echipamente uzate conțin substanțe toxice, metale grele sau substanțe bromurate și compuși care contribuie la încălzirea globală. Prin parteneriatul cu organizația ECOTIC ne-am asumat o responsabilitate în ceea ce privește managementul deșeurilor electronice și al bateriilor uzate. Prin programul de reciclare rabla pentru Electrocasnice venim în întâmpinarea clienților noștri din țară cu un serviciu integral de colectare selectivă a electrocasnicelor vechi și îi susținem financiar în procesul de achiziționare a unui aparat nou, cu clasă energetică mai bună. În plus, alături de ECOTIC, susținem o dezvoltare sustenabilă a comunității, asigurându-ne că deșeurile periculoase colectate sunt valorificate, iar materiile prime secundare se reîntorc în circuitul economic.”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România. 

Citeste si:
Rabla pentru electrocasnice 2021: când începe campania, ce retaileri participă și ce valoare au voucherele oferite

Pentru a intra în posesia voucherului în valoare de 150 de lei, consumatorii trebuie să predea echipamentul vechi din categoria electrocasnicelor mari.

Printre produsele incluse în campanie se numără frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, mașini de spălat rufe automate, uscătoare de rufe automate sau mașini de spălat vase, toate integrând tehnologii sau inovații sustenabile.

De la prima campanie de reciclare, inițiată în urmă cu șapte ani și până în prezent, au fost colectate și reciclate peste 82.000 de tone de electrocasnice uzate.

Altex România, alături de ECOTIC, se implică activ în protecția mediului înconjurător prin programul „Reciclează pentru un mediu curat”, un serviciu de colectare și reciclare a echipamentelor electronice de mici dimensiuni și baterii, obiecte care pot conține materiale periculoase pentru mediu.

Citeste si:
Piața de electro-IT continuă să crească în România în primele luni ale anului 2021

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. În peste 29 de ani de provocări, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Altex oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming și multe alte produse. 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex demarează Rabla pentru electrocasnice: reciclează electrocasnicele vechi și primești voucher de 150 lei