Lectură de 3 minute

12 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Altex a înregistrat cea mai mare creștere a cifrei de afaceri din istoria companiei, în 2022. Ce investiții sunt programate pentru 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Anul trecut, Altex România a obținut o cifră de afaceri de 6,52 miliarde lei, în creștere de 11%. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria companiei, care continuă să înregistreze o creștere de două cifre procentuale pentru al patrulea an consecutiv, consolidând astfel trendul ascendent al cifrei de afaceri din ultimii 13 ani. Pentru a-și menține creșterea, planurile companiei includ extinderea rețelei de magazine Altex și Media Galaxy, proiecte de digitalizare și automatizare procese, precum și dezvoltarea de noi categorii de produse complementare electro-IT. Bugetul de investiții alocat pentru anul 2023 este de peste 17,5 milioane de euro. 

Sursa foto: Altex

Sub umbrela Altex se regăsesc subsidiare care oferă clienților servicii complete, precum servicii de livrare cu flota proprie (Altex Logistic & Distribution), servicii de reparații și service electronice și electrocasnice (Altex Service Center), servicii de finanțare (Credex Broker) sau produse de papetărie, birou și mobilier (RTC Proffice Experience). Numărul total de angajați care lucrează în cadrul companiei Altex România este de 4.016.

Anul 2022 a fost unul dificil pentru toate sectoarele economiei. În contextul inflației și al creșterii costurilor în general, decizia strategică a companiei a fost de a reduce profitabilitatea și de a absorbi parțial creșterile de preț de la furnizori. Această abordare ne-a permis să transferăm cu întârziere ajustările de preț în piață, în avantajul clienților și să minimizăm scăderea investițiilor noastre.

Dan Ostahie, fondator și CEO Altex România

Cifre financiare 2022 Altex România

  • Cifră de afaceri de 6,52 miliarde de lei, în creștere cu 11%
  • Profitul net la 114,6 milioane lei, în scădere cu 11,5%
  • Nr. de salariați 4.016, în creștere cu 1,5% față de anul trecut
  • Investiții de peste 17,5 milioare de euro în online și extinderea magazinelor fizice

Altex România investește cei peste 17,5 milioane de euro în modernizarea și deschiderea de noi magazine, proiecte de digitalizare, Marketplace Altex și dezvoltarea de noi funcționalități în aplicația mobilă. În ceea ce privește extinderea rețelei de magazine, anul acesta sunt planificate 10 noi deschideri.

Altex a investit și în consolidarea prezenței online, cea mai recentă inițiativă fiind marketplace-ul Altex, proiect început la final de 2022, o platformă alternativă pentru alți comercianți care doresc să-și vândă produsele prin intermediul site-ului altex.ro. Astfel, compania dezvoltă noi categorii de produse, complementare electro-IT, pentru a oferi clienților o varietate de articole, precum bricolaj, casă şi grădină, jucării pentru copii, cosmetice, băuturi, auto, sport şi multe altele.

Rezultatele companiei au fost impactate și de revenirea clienților la experiențele de cumpărare din magazinele fizice, Altex având o acoperire națională de 125 de magazine sub cele două branduri Altex și Media Galaxy.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România. Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România. Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex a înregistrat cea mai mare creștere a cifrei de afaceri din istoria companiei, în 2022. Ce investiții sunt programate pentru 2023