Lectură de un minut

30 Dec 2021 - Știri și Noutăți

UPDATE Altex a colectat 20.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice în 2021

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul electro-IT Altex a colectat 20.000 de tone de echipamente electrice și electronice (DEEE), ȋn 2021, cu aproape 3.000 de tone mai mult decât anul trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Actualizare 31 decembrie, ora 10.00:

Altex precizează că informațiile transmise către presă sunt incomplete și va reveni cu actualizări.

Știre inițială:

Clienții pot aduce electrocasnicele vechi direct ȋn magazinele Altex și Media Galaxy sau pot solicita colectarea acestora de la domiciliu.

„Ȋn 2021, am reușit să depășim cantitatea colectată anul trecut, și probabil am fi realizat și mai mult, însă impunerea certificatelor verzi a avut impact atât ȋn vânzări, cât și implicit, în cele de buy-back. Trebuie să spunem că facem asta cu eforturi mari, logistice, de personal, financiare. Noi asigurăm ȋntreg procesul, de la cele două persoane care ridică deșeul de la client, transportul și depozitarea acestuia, dar și bonificarea clientului cu voucher de minim 150 lei, ȋn cadrul programelor proprii Rabla pentru electrocasnice”, a declarat Edvin Abdulachim, director comercial Altex România.

Prin programul național Rabla pentru electrocasnice, derulat de AFM, au fost colectate 5.000 de tone de DEEE, potrivit cifrelor estimative citate de Altex.

Altex continuă campania „Rabla pentru electrocasnice”

Pentru reciclarea echipamentelor electronice și electrocasnice, Altex colaborează cu ECOTIC, o organizație non-profit de colectare și valorificare a DEEE.

Citeste si:
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics

Retailerul va continua și ȋn 2022 campania proprie ,,Rabla pentru electrocasnice”, prin care clienții pot renunța la electrocasnicele vechi, în schimbul unui voucher în valoare de minim 150 de lei. Pentru a intra în posesia voucherului, clienții trebuie să predea echipamentul vechi din categoria electrocasnicelor mari.

Altex este o companide de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  UPDATE Altex a colectat 20.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice în 2021