Lectură de 2 minute

24 Sep 2020 - Știri și Noutăți

VIDEO Alibaba va face livrări de comenzi cu roboți autonomi

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Alibaba va începe să livreze comenzile online cu roboți autonomi de anul viitor. La conferința anuală de tehnologie, rivalul chinez al Amazon a dezvăluit noua sa flotă de roboți cu conducere autonomă, capabili să își găsească singuri drumul.

Alibaba va “angaja” începând cu 2021 roboți automatizați care să se ocupe cu livrarea coletelor, iar aceștia au primit și un nume - Xiaomanlv, care se traduce prin măgar competent, o aluzie la animalele folosite la transport, scrie Retail Detail.

Roboții vor ajuta la livrările grupului de comerț electronic către mii de locuri din China, iar în viitor, Alibaba vrea să îi pună la dispoziția companiilor locale de livrare a coletelor.

Roboții de la Alibaba: cum operează livrările

Roboții compacti pot livra până la 500 de colete pe zi. De exemplu, într-un cartier sau într-un campus, pot parcurge o distanță de 100 de kilometri pe încărcare, putând transporta până la 50 de comenzi deodată. Anunțul a fost făcut de Institutul propriu de cercetare și dezvoltare al Alibaba, DAMO Academy, în cadrul conferinței anuale de tehnologie a grupului.

Roboții de livrare sunt echipați cu geolocalizare avansată și tehnologii avansate de învățare, care îi ajută să navigheze chiar și atunci când semnalul GPS este slab sau inexistent sau acolo unde sunt aglomerări de oameni. Aparatul poate identifica obstacolele și poate anticipa mișcările altor persoane de pe drum, precum și vehiculele.

Atunci când utilizatorii plasează o comandă pe site-ul chinezesc de comerț electronic, aceștia pot alege un timp de livrare iar apoi sunt informați când ajunge robotul la destinație. Pentru a primi coletul, vor introduce un cod primit anterior și își pot scoate pachetul din robot.

Alte noutăți de la Alibaba

Compania se așteaptă ca consumatorii să solicite mai multe livrări, care să fie și mai rapide, ținând cont că lumea este “din ce în ce mai digitalizată”. Potrivit agenției poștale de stat chineze, cererea de servicii de curierat din țară a crescut brusc, cu peste 60 de miliarde de colete livrate în 2019 - o creștere de 20% față de 2018.

În cadrul aceleiași conferințe, un departament IT al Alibaba a prezentat publicului și un mini-computer de dimensiuni reduse, care nu cântărește mai mult decât un ou, undeva la 60 de grame. Computerul personal se poate conecta la orice ecran de calculator și oferă mai multe funcții decat alte produse similare pentru diverse sisteme desktop, Alibaba dorind astfel să faciliteze obținerea unui computer la îndemână oriunde și ori de câte ori este nevoie.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Sursă foto: alibabagroup.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  VIDEO Alibaba va face livrări de comenzi cu roboți autonomi