Lectură de 5 minute

24 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Alegeți cea mai bună lenjerie de pat pentru a se potrivi cerințelor personale

Advertorial

Abonează-te pe  

Lenjeria de pat este acel tip de textil de casă fără de care nu putem avea un minim de confort. Totuși, o lenjerie de pat nu este un produs de un singur tip, ci poate fi realizată din multe materiale diferite. Poate fi foarte dificil să aflați ce proprietăți au aceste materiale și cum diferă între ele. Când aveți o imagine de ansamblu asupra proprietăților materialelor, vă este mai ușor să decideți ce material de așternut se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. De ce este important ca alegerea lenjeriei de pat să fie făcută după ce cunoaștem unele detalii? Nu este vorba doar de a găsi ceva frumos la un preț rezonabil?

Sursa foto: calaexclusive.ro

Ei bine, nu. Țesătura pe care alegeți să o puneți pe pat are un impact mare asupra somnului de noapte și asupra duratei de viață a pernei și plapumei. Cu cât cumpărați o calitate mai bună, cu atât pilota și perna dvs. vor rezistă mai mult. Mai jos va vom spune care sunt avantajele unora dintre materiale, pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra lenjeriei de pat pe care ar trebui să o alegeți.

Lenjerie de pat din bumbac

Bumbacul este o fibră vegetală care crește în jurul semințelor plantei de bumbac și, prin urmare, este 100% naturală. Există multe specii de plante de bumbac. Prin urmare, poate există o diferență în calitatea bumbacului. Unele plante de bumbac sunt mai potrivite pentru a fi folosite ca așternuturi decât altele. Bumbacul absoarbe umezeala pe care corpul o eliberează noaptea. În plus, bumbacul este moale pe piele. Este un material rezistent la uzură și, prin urmare, poate rezistă puțin mai mult decât alte materiale de pat.

De aceea, este printre cele mai populare materiale din România pentru așternut. Găsiți o gamă largă de lenjerie de pat din bumbac dacă dați un click aici. Există mai multe specii diferite de plante de bumbac, iar dintre acestea, unele sunt mai potrivite pentru așternut decât altele.

Lenjerie de pat din satin de bumbac

Dacă știți mai multe despre bumbac, atunci probabil ați auzit și de satin de bumbac sau bumbac satinat. Dar ce este? Satinul de bumbac este bumbac țesut satinat, deci nu este un alt material. Este doar bumbac țesut într-un mod diferit. Dacă așternutul este format din satin de bumbac 100%, înseamnă pur și simplu că firul de bumbac este țesut într-o țesătură de satin. Avantajele alegerii lenjeriei de pat din satin de bumbac sunt că țesutura face așternutul mai dens, ceea ce-l face să fie mai durabil. În plus, satinul de bumbac are o suprafață moale și lucioasă. Lenjeria de pat din satin de bumbac este așadar minunată pentru a dormi. În comerț vei găsi și o gamă largă de lenjerie de pat din bumbac cu țesătură din satin, cu o mulțime de imprimeuri și modele minunate.

Lenjerie de pat din bumbac egiptean

Bumbacul egiptean este considerat a fi cel mai bun bumbac din lume. Bumbacul egiptean are fibre lungi și este bumbacul cu cele mai fine fibre. Fibrele lungi fac așternutul foarte moale. Lenjeriile de pat din bumbac egiptean sunt mai moi decât cearșafurile din bumbac satinat. În plus, lenjeria de pat din bumbac egiptean este, de asemenea, rezistentă la uzură și durabilă. Veți găsi, de asemenea, o gamă largă de lenjerie de pat din bumbac egiptean, fină cu modele și imprimeuri, precum și lenjerie de pat simplă.

Lenjerie de pat din bambus

Lenjeria de pat din bambus este iubită de mulți și există un motiv special pentru acest lucru. Odată ce ați încercat să dormiți într-o lenjerie de pat din bambus, nu veți mai alege nimic altceva. Așternutul din bambus este minunat de moale. Lenjeria de pat din bambus îmbunătățește semnificativ confortul de somn pentru multe persoane cărora le este prea cald noaptea. Așternutul din bambus reglează temperatura. Asta înseamnă că, dacă vă este prea cald când dormiți, lenjeria de pat poate avea un efect de răcire. Nu este însă recomandată pentru persoanele friguroase.

Bambusul absoarbe transpirația și umezeală mai bine decât bumbacul și, de asemenea, elimină rapid umezeală, menținând corpul uscat. Acarienii de praf de casă își fac cu greu loc într-un așternut de bambus, deoarece se dezvoltă cel mai bine în medii umede. Prin urmare, lenjeria de pat este antibacteriană. În plus, lenjeria de pat din bambus este și hipoalergenică.

Citeste si:
Pull&Bear a lansat o colecție capsulă din denim în colaborare cu Lee Cooper
Pull&Bear a lansat o colecție capsulă din denim în colaborare cu Lee Cooper

Lenjerie din in

Cânepa sau inul are multe dintre aceleași proprietăți, ca și bambusul. Așternutul din in este antibacterian și absoarbe transpirația. Această înseamnă că acarienii au dificultăți în a trăi în acest tip de așternut. Inul este un material textil foarte absorbant și absoarbe mult mai mult decât o face bumbacul. Cea mai mare diferență între așternutul de in și așternutul din bambus este că lenjeria de pat din in este mai durabilă decât așternutul din bambus. Fibrele de cânepă sunt printre cele mai puternice fibre pe care le puteți găsi. În plus, lenjeria de pat este hipoalergenică.

Acestea sunt toate tipurile de lenjerie de pat pe care le găsim pe piață. Totuși, dacă ne gândim la raportul dintre calitate și preț, bumbacul și, ulterior, bumbacul de satin, sunt cele mai populare și convenabile alegeri. Sunt lenjerii din fibre naturale, însă prețurile sunt decente, pentru toată lumea, față de lenjeriile de bumbac egiptean, in sau bambus care sunt, de cele mai multe ori, costisitoare. În plus, trebuie să luați în considerare faptul că veți avea nevoie de cel puțin două sau trei lenjerii. Deci a alege lenjeriile din bumbac sau bumbac satinat reprezintă cel mai avantajos lucru.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alegeți cea mai bună lenjerie de pat pentru a se potrivi cerințelor personale