Lectură de un minut

08 Jun 2018 - Știri și Noutăți

Al treilea magazin Lidl cu acoperis verde, deschis in Brasov

Abonează-te pe  

Compania Lidl continua investitiile in Romania si inaugureaza primul magazin cu acoperis verde din Braso. Acesta este al treilea de acest tip din portofoliul retailerului, dispunand de un format unic, cu fatada din caramida aparenta si lemn, realizata special pentru a se incadra in specificul arhitectural local.

Adresa noului magazin, care are o suprafata de 1300 de metri patrati, este situat pe Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 3-5 si se deschide pe data de 7 iunie. Unitatea face parte din strategia de sustenabilitate si protejare a mediului inconjurator. Magazinul va fi deschis de luni pana sambata intre 07:30-22:00 si duminica 08:00-21:00

Acoperisul verde de 600 de metri patrati ofera o multitudine de beneficii ce tin de protectia mediului inconjurator:

  • contribuie la eficienta energetica a cladirii, prin mentinerea unei temperaturi constante pe parcursul intregului an.

  • reduce efectul de sera, prin absorbtia prafului si a dioxidului de carbon si echilibrarea nivelului de oxigen.

  • vegetatia amplasata pe acoperis are rolul de a filtra in mod natural apa pluviala, datorita multiplelor straturi componente, si de a reduce in acelasi timp cantitatea de apa deversata in sistemele de canalizare.

Printre elementele arhitecturale distincte ale magazinului Lidl din Brasov se numara si fatada realizata din caramida aparenta si lemn. Aceasta este special creata pentru a se incadra in peisajul arhitectural aparte al zonei.

Acest magazin este al 226-lea din Romania. Lidl face parte din grupul Schwarz si este prezent in 30 de tari din toata lumea, operand in 28 de tari la nivel mondial.

lidl brasov acoperis verde

Citeste si:
Lidl scoate de la vânzare un produs care poate duce la greață și vărsături
Lidl scoate de la vânzare un produs care poate duce la greață și vărsături

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Al treilea magazin Lidl cu acoperis verde, deschis in Brasov