Lectură de 2 minute

31 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Agroland deschide două noi magazine și își extinde rețeaua la 23 de unități la nivel național

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță extinderea rețelei Agroland MEGA la 23 de unități la nivel național prin deschiderea a două noi magazine, situate în Ianca, județul Brăila, și Câmpulung, județul Argeș. 

Sursa foto: Agroland

Noul magazin Agroland Mega Ianca este a doua unitate Mega din județul Brăila și a presupus o investiție de 400.000 de euro, sumă care a inclus terenul, construcția și amenajările, fără stocurile de marfă. Acesta se întinde pe o suprafață de aproximativ 420 mp, având o gamă de peste 3.000 produse, iar în cadrul magazinului se vor regăsi o farmacie veterinară și o fitofarmacie.

Conducerea Agroland estimează vânzări în valoare de peste 800.000 de euro pentru anul 2024 și un trafic mediu zilnic de aproximativ 200 de persoane.

Agroland Mega Câmpulung este primul magazin Mega din județul Argeș și a reprezentat o investiție de 80.000 de euro, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Magazinul are o suprafață de aproximativ 300 mp, cu o gamă de peste 2.000 de produse, și va cuprinde o fitofarmacie.

Conducerea companiei estimează pentru acest magazin vânzări de peste 600.000 de euro pentru anul 2024, cu un trafic mediu zilnic de aproximativ 200 de persoane.

Pentru anul 2023, Agroland Business System vizează dezvoltarea în continuare a rețelei de magazine Agroland. Astfel, compania are în plan ca pe parcursul acestui an să deschidă alte două noi magazine Mega, precum și 10 noi magazine tradiționale Agroland.

Agroland Business System a înregistrat în 2022 venituri consolidate de 305,1 milioane de lei, o creștere cu 31% față de 2021, și un profit net de 3,3 milioane de lei, o scădere de 62% comparativ cu anul anterior.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG, având o capitalizare de piață de aproximativ 105 milioane de lei.

Citeste si:
Un nou centru comercial în România: Annabella deschide primul său Retail Park și ajunge la 100 de magazine în țară
Un nou centru comercial în România: Annabella deschide primul său Retail Park și ajunge la 100 de magazine în țară

Compania românească Agroland Business System (BVB: AG) deține o rețea de magazine agricole. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de aproximativ 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland deschide două noi magazine și își extinde rețeaua la 23 de unități la nivel național