Lectură de 3 minute

07 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Agroland Agribusiness se extinde în București și Timișoara și dezvoltă produse ecologice pentru fermierii mici și gospodării

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Agroland Agribusiness, companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultura convențională și organică, se extinde cu birouri și depozite în București și Timișoara și investește în divizia de retail prin dezvoltarea unei game de produse ecologice pentru fermierii mici și gospodării.

Agroland Agribusiness vizează vânzări nete de 47,9 milioane de lei pentru anul 2022, EBITDA de 4,2 milioane de lei și un profit net de 3,3 milioane de lei.

„La nivelul companiei, avem stabilită o strategie axată pe mai multe paliere de dezvoltare, precum mărirea echipei, extinderea geografică, realizarea de parteneriate cu furnizori din România și din străinătate și lansarea unei game de noi produse din categoria pesticidelor, îngrășămintelor și nu numai. Cu toate acestea, ne așteptăm ca în acest an să înfruntăm și o serie de provocări, cele mai importante fiind cele legate de inflație și creșterea costurilor în toate industriile, în special în domeniul energiei. Chiar dacă prețurile inputurilor agricole au crescut semnificativ, la categoria de produse fertilizanți vedem o majorare a prețurilor de aproximativ 250%-300%, iar pentru fermieri nevoia de finanțare a crescut exponențial, în același timp pe trendul actual de creștere al prețurilor produselor alimentare, înseamnă că și fermierii se pot aștepta, la rândul lor, la o compensare în randament prin prețul crescut al produselor agricole din acest an”, a declarat Florin Radu, director general al Agroland Agribusiness.

Compania își mărește echipa anul acesta cu zece noi angajați, care vor contribui la extinderea afacerii prin deschiderea a două noi birouri și depozite regionale, în București și Timișoara. Noile locații vor avea rolul de a mări aria de acoperire în regiunile Sud, Sud-Est și Vest ale României. În prezent, Agroland Agribusiness activează în zona de Sud-Vest a țării, respectiv în județele Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș, Teleorman, Vâlcea și Gorj.

Produse ecologice pentru fermieri de la Agroland

Tot anul acesta, Agroland Agribusiness are în vedere investiții în divizia de retail prin dezvoltarea unei game de produse ecologice pentru fermierii mici și gospodării – o parte din produse care sunt vândute către fermierii mari, dar și pachete specializate, de dimensiuni reduse, potrivite pentru nevoile acestora. Ulterior, aceste produse vor fi introduse în rețeaua de magazine Agroland.

Acțiunile Agroland Agribusiness SA sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 15 iunie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AAB. Compania are o capitalizare de piață de peste 30 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile AAB sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO.

Agroland Agribusiness este o companie antreprenorială românească, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultura convențională și agricultura organică. Compania activează în acest moment în zona de Sud-Vest a țării, respectiv în județele Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș, Teleorman, Vâlcea și Gorj. Principalele inputuri agricole comercializate de Agroland Agribusiness sunt fertilizanții, pesticidele, semințele și combustibilii, astfel, compania comercializează întregul set de inputuri necesare fermierilor. În plan secundar, Agroland Agribusiness este implicată și în trading-ul cu cereale, activitate prin care achiziționează cereale de la fermieri și le valorifică către traderii mari care operează doar în puncte fixe sau doar în porturi. Astfel, Agroland Agribusiness operează ca un furnizor pentru fermieri, atât prin inputurile pe care le comercializează, dar și ca potențial cumpărător al culturilor fermierilor.

Citeste si:
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland Agribusiness se extinde în București și Timișoara și dezvoltă produse ecologice pentru fermierii mici și gospodării