Lectură de 3 minute

19 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice Cesarom, investește două milioane de euro în fabrica Sanex de la Cluj

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice Cesarom, format din companiile Sanex și Lasselberger, a înregistrat în 2020 o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% comparativ cu anul precedent, în timp ce profitul grupului s-a dublat. Pentru anul în curs, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri cel puțin egală cu cea din 2020 și continuă investiția în fabrica Sanex din Cluj, urmând să aloce noilor linii de producție suma de două milioane de euro.

Volumul de gresie și faianță comercializat în 2020 s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de metri pătrați, în creștere cu 4% față de anul 2019, potrivit unui comunicat de presă.

Exportul de produse a atins anul trecut nivelul înregistrat în 2019 și reprezintă circa 5% din cifra de afaceri totală. Cele mai dinamice piețe externe pentru companie rămân în continuare: Austria, Bulgaria, Cehia, Islanda, Republica Moldova, Suedia și Ungaria.

Investiții de două milioane de euro la Sanex Cluj Napoca

În 2021, Lasselsberger Ceramics România mizează pe continuarea investițiilor în liniile de fabricație de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca, planificând investiții de peste două milioane de euro. Acestea vizează creșterea calității produselor, eficientizarea activității logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare și diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

„Suntem încrezători că anul 2021 ne va aduce rezultate mai bune decât anul trecut, cererea pentru produsele Cesarom fiind pe un trend crescător. Tot mai mulți clienți se conving de faptul că placile ceramice produse în România sunt de cele mai multe ori superioare calitativ celor din import, pentru categoriile respective de preț. Această majorare va fi susținută și de expansiunea construcțiilor noi în principalele orașe din țară, dar și de creșterea interesului pentru renovări după perioada de pandemie”, a declarat Petrișor Grindeanu, director general al Lasselsberger Ceramics România.

Cele mai solicitate produse din portofoliul Cerasom în 2020 au fost plăcile de gresie porțelanată de format 60 x 30 cm, iar dintre acestea compania a înregistrat vânzări cu gresiile de tip parchet (cunoscut și drept greso-parchet), cele care imită cimentul sau cele care imită pietrele naturale precum granitul sau travertinul.

Bugetul românilor pentru gresie și faianță

Românii care au achiziționat plăci ceramice Cerasom în 2020 au alocat un buget care a variat între 2.500 lei și 3.500 lei în funcție de preferințe, de la un buget mediu de 1.500 lei înregistrat cu cu un an în urmă.

Potrivit Cerasom, o influență importantă asupra bugetului alocat de români o generează atât puterea economică a orașului de reședință, dar și gradul de informare asupra caracteristicilor tehnice și funcționale ale gresiei și faianței. În topul regiunilor care au generat cele mai multe vânzări anul trecut pentru produsele Cerasom s-au situat Bucureștiul, Ardealul și Moldova.

Citeste si:
Românii, pe primul loc în lume la comenzi de flori pe Glovo, de 8 martie
Românii, pe primul loc în lume la comenzi de flori pe Glovo, de 8 martie

Cerasom produce gresie şi faianţă în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice). În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii Sanex SA din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice Cesarom, investește două milioane de euro în fabrica Sanex de la Cluj