Lectură de 3 minute

24 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Afacerile Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, au trecut de 52 de milioane de lei, în creștere cu 46% în primele nouă luni

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Agroserv Măriuța, companie românească de agricultură și deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează o cifră de afaceri de 52,7 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creștere cu 46% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 3,4 milioane de lei, o creștere semnificativă față de pierderea de două milioane de lei înregistrată în primele nouă luni din 2020.

„Suntem mulțumiți de rezultatele înregistrate în primele nouă luni din 2021, având în vedere perioada de impredictibilă pe care o traversăm. Cu siguranță anul agricol excelent ne-a ajutat foarte mult în atingerea cifrei de afaceri în creștere cu 46% și a profitului net semnificativ. Din perspectiva anului agricol, acesta a fost unul excelent, reușind să realizăm o producție de aproximativ 4 tone/ha pentru rapiță, peste 6,5 tone/ha în medie pentru grâu și aproximativ 10 tone/ha pentru porumb. La acestea s-au adăugat veniturile din serviciile prestate. De asemenea, prețul cerealelor pe bursă a fost peste medie, iar acest lucru a condus la un rezultat final pozitiv.

În ceea ce privește Lăptăria cu Caimac, vedem un potențial ridicat în spațiul online și avem în vederea creșterea veniturilor din vânzările online în perioada următoare. Aceste tipuri de magazine reprezintă o modalitate excelentă de a ne diversifica clientela”, a declarat Adrian Cocan, director general al Lăptăriei cu Caimac.

În ceea ce privește vânzările în magazine, în perioada analizată, compania a înregistrat venituri de 28,4 milioane de lei, determinate de majorarea volumelor vândute, creșterea numărului de produse în magazine și de creșterea numărului de magazine independente.

În cadrul activității de zootehnie, care include vânzările de lapte crud și veniturile din vânzarea de animale, cifra de afaceri generată de această activitate s-a ridicat la 8 milioane de lei. Veniturile din producția vegetală au fost de 16,4 milioane de lei, o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, în primul rând datorită unui an agricol foarte bun și a recoltei.

Depozitul frigorific va fi funcțional din decembrie

În ceea ce privește lucrările pentru hala de producție și depozit cu temperatură controlată, investiție finanțată prin emisiunea de obligațiuni din noiembrie 2020, acestea se apropie de final. Stadiul fizic al construcției este la 98%, în acest moment fiind montate uși și efectuate mici retușuri. Au fost livrate 50% din echipamente și astfel, compania se așteaptă ca depozitul frigorific să fie complet funcțional până la 1 decembrie, urmând ca în continuare să fie finalizat montajul tehnologic în secția de producție.

Atât cazurile de COVID-19, dar mai ales criza globală de materii prime și componente au dus la anumite întârzieri în livrarea echipamentelor de producție ce depind de tablouri electronice de control. Prin urmare, linia de producție unt va fi livrată în ianuarie 2022, potrivit companiei.

Agroserv Măriuța este listată pe piața AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piață de aproximativ 130 de milioane de lei.

Citeste si:
Lăptăria cu Caimac raportează creștere a vânzărilor, dar scăderi la nivel de profit. Ce planuri are producătorul 
Lăptăria cu Caimac raportează creștere a vânzărilor, dar scăderi la nivel de profit. Ce planuri are producătorul 

Agroserv Măriuța a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, un brand care a înregistrat o creștere rapidă în preferințele consumatorilor datorită produselor de înaltă calitate.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de aproximativ 75 tone de lapte pe zi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Afacerile Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, au trecut de 52 de milioane de lei, în creștere cu 46% în primele nouă luni