Lectură de 3 minute

17 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Afacerea socială Atelier Merci va produce 4.000 de combinezoane de protecție pentru spitalele COVID-19

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

4.000 de combinezoane de protecție pentru spitale urmează să fie produse de afacerea socială Atelier Merci în parteneriat cu croitori și ateliere de croitorie din București. Afacerea socială derulează în următoarele șase luni acest proiect cu scopul de a crește producția locală de combinezoare necesare spitalelor care tratează pacienti cu Covid-19. Combinezoanele produse prin acest proiect vor fi oferite gratuit spitalelor, într-o fază ulterioară a proiectului.

Producția locală de echipamente de protecție și prevenția prin echipamente de protecție adecvate sunt două lecții importante pe care societatea românească le-a învățat din criza medicală COVID-19.

Inspirată de aceste două lecții recente, asociația Merci Charity Boutique derulează în următoarele șase luni proiectul ”Construirea capacității locale de producție a echipamentelor medicale: costume medicale de protecție pentru cadrele medicale, produse în România”. Scopul proiectului este construirea capacității locale pentru producția de combinezoane de protecție de către un cluster de croitori și ateliere de croitorie din București pentru prevenirea COVID-19 în spitale cu pacienți COVID-19. Combinezoanele produse prin acest proiect vor fi oferite gratuit spitalelor, într-o fază ulterioară a proiectului.

„În 2016, am deschis sub umbrela ONG-ului Merci Charity Boutique o afacere socială, un atelier de croitorie pe care l-am numit Atelier Merci unde producem haine pentru femei și copii, din materiale naturale și organice și donăm 100% din profit pentru proiectul de asistență medicală mobilă al asociației. Înțelegem și cunoaștem sectorul medical și avem experiență în producția de îmbrăcăminte. De aceea, la declanșarea crizei medicale COVID-19 ne-am hotărât că trebuie să ne adaptăm misiunea socială pentru sprijini încheierea crizei medicale. Astfel, prin atelierul nostru social și împreună cu colaboratori, vom sprijini spitalele din România unde există cazuri COVID-19 și secțiile de oncologie în prevenirea contaminării personalului medical prin purtarea combinezoanelor de protecție.”, au declarat reprezentantele asociației.

În prima etapă, asociația va identifica colaboratori din București pentru producția combinezoanelor, urmând ca după ce prima tranșă de combinezoane este produsă să invite spitalele să se înregistreze pentru a le primi gratuit. Croitorii și atelierele de croitorie interesate să se alăture proiectului, sunt invitate să completeze formularul de înregistrare disponibil pe: https://forms.gle/mawaAi26iDjs7iZN8 până la data de 19 iunie, ora 18.00.

În cele șase luni ale proiectului, echipa și-a propus să producă până la 4.000 de combinezoane de protecție cu sprijinul a 8-10 croitori și ateliere de croitorie din București.

Proiectul derulat de asociația Merci Charity Boutique este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Merci Charity Boutique este o organizație nonprofit al cărei scop este să acorde sprijin prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie pentru copii cu probleme medicale și sociale. În 2016, asociația a creat afacerea socială “Atelier Merci”, un atelier de croitorie situat în București care produce articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii și bărbați și donează 100 % din profitul obținut către asociația Merci Charity Boutique și proiectul de tratament stomatologic mobil „Zâna Merciluță”.

Citeste si:
5 to go cumpără rețeaua de vending snacks FAST SHOP și dă startul unei noi linii de business
5 to go cumpără rețeaua de vending snacks FAST SHOP și dă startul unei noi linii de business

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Afacerea socială Atelier Merci va produce 4.000 de combinezoane de protecție pentru spitalele COVID-19