Lectură de 3 minute

03 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Adulții singuri au generat un boom în vânzările de jucării de pluș 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Jucăriile de pluș nu mai sunt doar pentru copii. Adulții au generat un boom în vânzările de animale de pluș. Tendința a luat avânt în timpul pandemiei, iar pentru mulți adulți tineri, fenomenul a persistat. Dar nu este vorba doar de un obiect de decor drăguț și moale. Pentru unii oameni, aceste animale de pluș ajută la ameliorarea anxietății și a singurătății. 

Sursa foto: Unsplash

Marina Khidekel, jurnalistă specializată în sănătate și fondatoare a Hugimals, este unul dintre acești adulți. Ea a spus că a creat Hugimals, o colecție de animale de pluș concepute pentru a ușura stresul și a promova somnul, în parte pentru ea însăși. Deși brandul ei de jucării a început să se adreseze părinților cu copii anxioși, s-a gândit că și alți adulți, ca și ea, ar fi interesați.

Acum, la un an de la lansarea mărcii, peste 50% dintre clienții Hugimals sunt adulți, a declarat Khidekel pentru Insider. Ea a spus că aceștia fie cumpără animalele de pluș pentru ei înșiși, fie le fac cadou prietenilor adulți sau membrilor adulți ai familiei și le folosesc pentru a atenua anxietatea și a-i ajuta să doarmă.

Squishmallows și Jellycats, cele mai vândute jucării în SUA și Canada

Squishmallows și Jellycats, alte două mărci populare de jucării de pluș, au înregistrat un interes similar în rândul adulților după pandemie. Squishmallows - jucării rotunde și pufoase cu fețe zâmbitoare - au devenit anul trecut cea mai bine vândută jucărie în SUA și Canada, potrivit firmei de cercetare de piață Circana. Brandul a adunat fani înfocați în rândul adulților.

Frenezia animalelor de pluș este legată de o tendință mai mare de jucării în rândul adulților sau, așa cum industria jucăriilor a etichetat acest grup, "kidults". Aceștia cumpără tot felul de jucării - de la Lego la păpuși American Girl - pentru a se reconecta cu copilul din ei. Jucăriile pot, de asemenea, să adauge un pic de veselie în decorul casei fiecăruia.

Pentru marca de jucării Jellycats, cu sediul la Londra, linia Amuseable, care prezintă cești de cafea împăiate, plante și diverse fructe, este o mare atracție pentru adulți.

Remedii pentru anxietate?

Dar animalele de pluș nu sunt doar jucării utilizate pentru bucurie și amuzament. Oamenii apelează la ele pentru a-i ajuta să facă față anxietății, stresului, durerii și izolării, a relatat Time. În timp ce efectele pozitive ale animalelor de pluș sunt încă în curs de cercetare, unele studii au constatat că păturile cu greutăți și jucăriile confortabile pot reduce anxietatea.

Și cum tot mai mulți tineri adulți raportează sentimente de singurătate și probleme de sănătate mintală, un animal de pluș ar putea oferi un confort suplimentar. Acesta este, în parte, scopul pentru care sunt concepuți jucăriile Hugimals ale lui Khidekel.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Cântărind 1,5 kilograme, aceste animale de pluș sunt concepute pentru a reproduce un efect "calmant, îmbrățișându-te înapoi", a mai spus Khidekel. De când folosește Hugimals, ea a citit recenzii despre produsul ei și a auzit de la clienți care spun că animalele de pluș i-au ajutat cu anxietatea și somnul.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Adulții singuri au generat un boom în vânzările de jucării de pluș