Lectură de 2 minute

26 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Adrian Mihai, CEO FAN Courier: Cel mai mare coșmar este lipsa de oameni, vom fi obligați să mergem spre automatizare și digitalizare

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lipsa forței de muncă rămâne o principală problemă în industria de retail. Adrian Mihai, CEO FAN Courier, a oferit în cadrul retailArena câteva detalii despre piața de muncă din România și de provocările meseriei de curier.  

 

 

Sursa foto: Ovidiu UDR/ retailArena 2023

„Un curier trebuie să aibă multe calități, acum nu avem de ales și angajăm ce găsim pe piață, am adus și niște oameni din Nepal. Nu găsim personal, și acesta este cel mai mare coșmar, această lipsă de oameni ne va face să mergem spre automatizare și digitalizare. În orice companie, resursa numărul unu sunt oamenii”, a spus Adrian Mihai, CEO FAN Courier, în cadrul evenimentului organizat de retail.ro.

Mai mult, acesta a adăugat că FAN Courier are circa 8.800 de angajați, iar dintre aceștia 4.600 sunt curieri în care compania investește constant pentru a urma cursuri de specialitate și pentru a învăța cum să reprezinte compania.

„Curierii sunt cei mai bine plătiți în compania noastră, pentru că ei sunt baza, sunt interfața companiei, clientul vede doar curierul de la ușă, el este imaginea companiei. Noi investim în curierii noștri, încercăm să îi ținem cât mai mult în aceleași zone, să învețe, să facă parte din comunitate. E greu să îi ții, unii oameni sunt foarte muncitori, dar nu au calitațile necesare pentru a fi curier, întrucât este o meserie foarte grea. Unii clachează: lasă mașina în oraș, o închid și își dau demisia după trei zile”, a explicat acesta.

retailArena este organizat de retail.ro și wall-street.ro, având ca Online Commerce Partner pe FAN Courier, la categoria Gold Partners pe Mastercard, P3 Logistic Parks, WDP, eMAG, Penny, Lidl, dar și pe Altex, Offerista Group, httpool, Sameday, nhood, tbi bank, Mokka, Invest HK, Innnobyte, VIVO Mall, Hervis, Environ, IULIUS, Vodafone, Cometex și Payten ca Silver Partners, sponsori fiind Mavericks, ROPECO, e-Mobility Rentals, Tappy.ro, Tomra, Fepra, și 4pay.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Adrian Mihai, CEO FAN Courier: Cel mai mare coșmar este lipsa de oameni, vom fi obligați să mergem spre automatizare și digitalizare