Lectură de 3 minute

28 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Abatorul Periș investește două milioane de euro pentru mărirea capacității de producție și ambalare

Anca Olteanu

Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România,  investește două milioane de euro pentru mărirea capacității de producție și ambalare pentru secțiile de procesare carne ale abatorului, informează compania într-un comunicat de presă. 

„În acest nou context a fost nevoie să luăm o decizie rapidă, în regim de urgență, pentru a putea acoperi cererea din piață și pentru a ne respecta promisiunea, aceea de a asigura aprovizionarea cu carne proaspătă de porc a tuturor consumatorilor noştri, din surse 100% românești. Începând cu data de 1 mai 2020 vom dubla capacitatea de producție pentru produsele cu valoare adăugată - micii și cârnații de Periș -, cererea fiind din ce în ce mai crescută pentru produsele noastre din această categorie. Investiția vizează automatizarea completă a sistemelor de umplere a caserolelor de mici și cârnați prin tehnologia “no touch” și achiziționarea unor linii noi de ambalare și etichetare. De asemenea, am achiziționat și un sistem performant de scanare și monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfășurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaților. Investiția actuală este similară celei derulate pe parcursul anului trecut pentru înlocuirea stației de epurare a apei uzate”, a declarat Bogdan Grama, directorul general al Abatorul Periș.

În cadrul Abatorului Periş sunt aplicate măsuri de prevenire și gestionare a urgenței epidemiologice COVID-19, fiind monitorizate permanent starea de sănătate a angajaților, operațiunile de producție, comerciale și logistice, în acord cu normele emise de către autoritățile române. În întreaga rețea de magazine Periş sunt implementate zilnic măsuri stricte de igienă şi prevenţie atât pentru angajați, cât și pentru clienți, iar cele 24 de magazine din București și împrejurimi rămân deschise în această perioadă, cu un program normal de funcționare, transmite compania.

Suntem pregătiți pentru a ne continua activitatea fără întreruperi, chiar dacă situația actuală se va prelungi, pentru a asigura o producție constantă de carne de porc și produse din carne de porc, din surse românești. Rămânem fideli promisiunii noastre, aceea de a livra carne de porc și produse din carne de porc proaspete, care ajung pe rafturile magazinelor într-un interval de 30 de ore de la sacrificare, asigurându-ne permanent că sunt respectate cele mai exigente standarde de igienă din punct de vedere operațional și de siguranță alimentară. Pentru furnizarea de materie primă de calitate lucrăm îndeaproape cu ferme partenere din România, care se aliniază normelor europene de sănătăte şi bunăstarea animalelor”, a adăugat Bogdan Grama.

Inaugurat în iulie 2015 și beneficiind de investiții de peste 20 milioane de euro, Abatorul Periș este a doua cea mai mare unitate de procesare a cărnii de porc din România, cu o capacitate de abatorizare de peste 500.000 de capete de porc pe an. Societatea Abatorul Periș S.A. beneficiază de certificare International Food Standard,  are peste 600 angajați, operează un lanț propriu de 24 de magazine de desfacere în București și împrejurimi, susține peste 46 de ferme de porci din România și deține parteneriate cu cele mai importante lanțuri comerciale din țară. 

Citeste si:
Grupul Aaylex, producătorul Cocorico, a înregistrat afaceri de aproape 160 de milioane de lei, în primele 3 luni din 2021

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Abatorul Periș investește două milioane de euro pentru mărirea capacității de producție și ambalare