Lectură de un minut

16 Aug 2023 - Știri și Noutăți

A șasea săptămână de controale ANSVSA la mare: peste 200 de kilograme de alimente confiscate

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În perioada 07 – 15 august 2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Sursa foto: ANSVSA

Astfel, au fost verificate 302 unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 60 de unități, cu amenzi în valoare de 589.600 de lei. De asemenea, au fost emise 3 ordonanțe de interzicere a activității și 4 ordonanțe de suspendare a activității.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 222 de kilograme (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A șasea săptămână de controale ANSVSA la mare: peste 200 de kilograme de alimente confiscate