Lectură de 2 minute

26 Sep 2018 - Știri și Noutăți

A fost ales primul tapster din Romania in Marea Finala Pilsner Urquell

Abonează-te pe  

Pilsner Urquell l-a ales pe cel care va deveni oficial primul Tapster din Romania. Aceasta meserie a fost introdusa in premiera in tara de brandul Pilsner Urquell, cel care a creat prima bere blonda tip lager din lume. De altfel aceasta a si dat numele categoriei.

Campanie de recrutare pentru participanti a inceput in luna august si a inclus o serie de etape eliminatorii. In finala au ajuns patru candidati, un juriu international desemnand castigatorul. Mai exact pe cel care a dovedit ca stapaneste cel mai bine arta de servire perfecta a unei beri draft Pilsner Urquell, cu trei degete de spuma, asa cum spune traditia in Plzen, Cehia.

Prezenti inca din Evul Mediu, tapsterii si-au pastrat meseria si au evoluat odata cu aceasta, ei fiind responsabili de pastrarea si servirea berii in cele mai optime conditii. In zilele noastre, tapsterii sunt in continuare prezenti in pub-urile care isi doresc sa aiba o calitate ireprosabila a berii. Romania se alatura acum unor tari cu istorie in fabricarea berii si care beneficiaza de specialisti pregatiti sa serveasca perfect o bere.

In finala, candidatii au avut sansa sa isi demonstreze talentul de a servi perfect berea in cadrul a doua probe:

  • proba turnarii contracronometru a trei halbe de bere (hladinka)
  • proba ritualului de servire a unei hladinka pentru un membru al juriului

Juriul international, caruia i s-au alaturat si reprezentanti Pilsner Urquell Romania, a fost format din:
- Eva Stanikova (Cehia) - Global Brands Marketing Manager, Asahi Breweries Europe Group
- Kamil Ruzek (Cehia) - Trade Brew Master, Pilsner Urquell
- Jan Stanik (Cehia) - Head Tapster, Pilsner Urquell
- Tiarnan O hAimhirgin (Irlanda) - Vice President Sales, Ursus Breweries
- Gabriel Anghel (Romania) - Traditional Trade Director - North, Ursus Breweries
- Georgiana Bercu (Romania) - Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries

Dorin Adrian Mihai, primul Tapster din Romania a declarat: ”Ma simt mai mult decat onorat sa fiu primul tapster din Romania si vreau sa le multumesc atat membrilor juriului, cat si reprezentantilor Pilsner Urquell din tara pentru increderea acordata. Sunt nerabdator sa imi incep noul job, dar pana atunci, de-abia astept vizita fabricii de bere si training-ul din Plzen, Cehia. Cu siguranta va fi o experienta pe care nu o voi uita niciodata si care ma va ajuta enorm in acest nou inceput".

Dorin Adrian Mihai va deveni primul Tapster din Romania si in curand va pleca la fabrica de bere Pilsner Urquell din Plzen, Cehia, loc in care va fi instruit intensiv si certificat „Tapster” de catre maestrii in servirea berii. Ulterior, el se va intoarce in tara si va fi responsabil de servirea perfecta a berii Pilsner Urquell la draft si va deveni imaginea marcii Pilsner Urquell in Romania.

Citeste si:
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A fost ales primul tapster din Romania in Marea Finala Pilsner Urquell