Lectură de 2 minute

26 Sep 2016 - Recomandări

Flori de apartament cu efecte benefice pentru sanatate

Plantele de apartament sunt decoratiuni naturale care iti lumineaza camera. Insa acestea sunt insotite mereu de beneficii excelente pentru tine: regleaza umiditatea din atmosfera, purifica aerul prin eliminarea si filtrarea toxinelor sau a impuritatilor.

 

flori ghiveci

Florile din ghiveci care cresc in apartament, pe balcon sau pur si simplu in orice colt al camerei imbunatatesc calitatea aerului. Cu un rol deosebit in aducerea unui aport pozitiv si a alimentarii organismului cu energie, plantele de apartament au fost mereu considerate ca aducatoare de fericire, prosperitate si sanatate. Asta inainte de a fi constienti de oxigenul pe care plantele il elibereaza, asa cum stim de la biologie cand aflam de procesul de fotosinteaza – inspira dioxidul de carbon si expira oxigen. Altfel ajuta si la indepartarea mirosurilor neplacute din casa sau te scapa de bacterii.

 

Cateva exemple de flori de interior sanatoase pentru tine:

 • Bambusul reprezinta intelepeciune si putere, dar are calitati terapeutice recunoscute in istoria chineza; absoarbe produsele toxice.
 • Crinul ajuta la reglarea nivelului umiditatii din interior.
 • Crizantema este foarte raspandita in Romania, apreciata mai ales pentruu faptul ca nu necesita un timp crescut de dedicare acesteia, putand creste armonios in ghiveci.
 • Ficusul absoarbe compusii emanati de adezivi toxici de la tapet, mobilier sau zugraveala si elimina formaldehida, benzenul sau tricloretilena. Este una dintre cele mai populare plante de apartament, ingrijirea acestei nefiind pretentioasa.
 • Voalul miresei: pe langa rolul de a inveseli spatiul unde este depozitata, floarea originara din Africa se remarca prin frumusetea sa unica – frunze dungate in tonuri de crem.
 • Dracena ajunge la inaltimi foarte mari si se poate dezvolta in spatiile umbrite. Ajuta la purificarea aerului, absorbind 90% din substantele volatile si nocive folosite cand renovezi casa - adezivi, vopsea, diluanti sau alte produse industriale si chimicale.
 • Feriga este o planta ornamentala potrivita pentru interior contribuind la sporirea umiditatii in camerele unde aerul este foarte uscat.
 • Azaleea absoarbe amoniacul degajat de produsele de curatenie, purificand la randul ei aerul.
 • Crinul pacii absoarbe rapid fumul de tigara, planta fiind preferata de cei care locuiesc in locuinte unde se fumeaza, asigurand astfel o respiratie curata si sanatoasa.
 • Aloe Vera este un remediu natural pentru afectiunile de la nivelul pielii.
 • Cactusul nu este cea mai atragatoare planta pentru apartament, dar este perfecta pentru a regla lumina, caldura si umiditatea. In plus, filtreaza aerul scapandu-te de noxe si toxine.
 • Iedera este recomandata ca planta ornamentala de apartament, dovedindu-se eficienta si in absortia undelor electromagnetice emanate de aparaturile din casa.
 • Gerbera reduce nivelul de tricloretilena, substanta chimica folosita la tratarea unor textile sau a benzenului din vopseluri.

flori de apartament

 

In traditia populare exista si plantele care aduc noroc, prosperitate si belsug. Printre acestea sunt begonia care inseamna dragostea, asa ca daca esti in cautarea jumatatii cumpara-ti o planta de culoare rosi sau un simplu bujor, care simbolizeaza de asemenea afectiunea. Plantele cu bulb (lalele, crinii) sunt in credinta chinezeasca aductoare de comori, iar arborele Bonsai alunga gandurile negative și invita la schimbarea in bine prin concentrarea pe lucruri spirituale. In plus azaleea ofera energie pozitvia si asigura o stare de bine si liniste. Acelasi lucru il poate face si arborele de jad (crasssula).

Surse foto: pexels.com, catalog bakker.

Citeste mai departe: