Lectură de 2 minute

22 Sep 2017 - Recomandări

Rame foto pentru casa: care sunt modelele dintre care sa alegi

Abonează-te pe  

Ramele pentru fotografii sunt folosite atat ca obiecte decorative, dar mai ales pentru a servi drept suport ca sa lasam la vedere cele mai dragi amintiri. Alegerea unui astfel de accesoriu pentru incapere estedestul de grea, mai ales cand propunerile sunt atat de variate. Am ales de data asta sa iti expunem care sunt ofertele la rame foto ca sa stii pentru ce sa optezi cu prima ocazie cand cumperi una pentru tine sau pentru a fi oferita cadou.

Ramele foto se aleg, in primul rand, astfel incat sa se asorteze cu restul incaperii. Si nu se folosesc doar pentru a inrama poze – se expun diplome, lucrari ale copiilor, licente de afaceri sau diverse reusite, astfel ca acestea au mai multe functii. Ceea ce le face si mai practice. Personalizarea lor este o adevarata provocare, dar nu la fel de mare ca aceea de a te decide asupra unui singur model.

Pe langa faptul ca sunt in diferite marimi, forme si confectionate din materiale diverse, stilul lor este la fel de variat. Am ales sa iti facem un scurt ghid in acest sens, ca sa fii mai bine pregatit cu prima ocazie cand vei mai cauta o rama foto.

Nota: diferenta dintre o rama pentru picturi si una pentru cele de fotografii este ca cele pentru poze au, de obicei, un strat subtire de sticla subtire sau acrilic care protejeaza poza de zgarieturi sau orice i-ar putea dauna.

  • Clasificare rame poze in functie de dimensiuni: atunci cand vezi specificatiile ramei foto trebuie sa stii ca acelea se refera la dimensiunile pozei, asa ca nu trebuie sa te incurci, pentru ca lucrurile sunt destul de simple. Masurile standard ale ramelor foto in inci (1 = 2,54 centimetri) sunt:

- mici: 3x5, 3x5.5, 3x3.
- medii: 4x6, 5x7, 6x8.
- mari: 8x10, 8x12, 8.5x11, 9x12.
- extra mari: 10x13, 11x14, 11x17, 12x16, 12x18.
- dimensiuni de poster: 16x20, 22x28.

  • Clasificare rame poze in functie de tipul lor: o varietate de oferte dintre care poti alege in magazine:

- ramele foto shadowbox: sunt ca niste casete decorative, sub forma de cutii, cu adancime considerabila, acoperite cu sticla deasupra. Se pot agata sau asaza ca atare pe o suprafata plata. De obicei poti afisa mai multe poze sau una singura cu diverse obiecte langa, asemenea unui colaj.
- ramele foto float sunt caracterizate de faptul ca intre poze si marginile ramei este o distanta mare, lasandu-se impresia ca poza pluteste; de obicei se agata pe perete.
- ramele foto clasice cu clipuri: consta in doua foi de geam sau un material transparent care prinde poze la mijloc, iar cu ajutorul unor clipuri se mentinte totul laolalta. Sunt mai delicate la intretinere, dar sunt cu adevarat deosebite.
- ramele foto digitale: pozele sunt afisate ca pe un ecran, totul parand ca un spectacol pentru ca se opteaza pentru slideshow, secvente, animatii sau alte elemente.

  • Clasificare rame poze in functie de tipul materialului folosit: de obicei asta determina si pretul de achizitie, Cele mai comune materiale sunt:

- plasticul: cel mai ieftin si usor, daca trebuie atarnat undeva.

- lemnul :se poate personaliza cu usurinta.

- metalul: durabil, in diverse culori ca bronzul, cromul, argintiu, auriu.

Oferte la ramele foto gasesti in catalogul kika disponibil online.

Sursa foto pixabay.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Rame foto pentru casa: care sunt modelele dintre care sa alegi