Lectură de 2 minute

15 Sep 2017 - Recomandări

Ce sa alegi dintre somierele metalice si somierele din lemn

Abonează-te pe  

Somnul linistit si sanatos este conditionat de mai multe criterii. Si daca ai fi tentat sa spui ca saltelele sunt importante, tine cont atunci cand cumperi un pat, si de tipul de somiera pentru a-ti asigura odihna dupa care tanjesti intreaga zi. Combinatia dintre saltea si somiera este extrem de importanta, asa ca iti oferim mai jos cateva idei ca sa iti dai sema ce ai nevoie.

Pe langa functionalitatea directa a acesteia, aceea de a sustine salteaua, somiera asigura si circulatia curentilor de aer a ei, astfel ca nu se va retine umezeala si nu exista riscul aparitiei acarienilor. In plus, aceasta protejeaza cadrul patului, fiind astfel mai rezistent. Inainte de a te decide asupra unui model, tine cont de dimensiuni, dar mai ales de tipul acesteia. Somierele pot fi din metal sau din lemn.

Somierele sunt cele mai bune variante cand vine vorba despre sustinerea saltelei, cu mult mai practice decat placa de pal care in timp se strica si devine nesigura, desi este fixa. Asadar, fara alte introduceri, iata o descriere pentru cele doua tipuri de somiere si avantajele oferite de fiecare dintre ele:

  • Somiere din lemn: o banda de material de tip panglică sau o chingă care leaga scandurile din lemn.

- pot fi mai scumpe sau mai grele decat somierele metalice si ar putea necesita mai mult timp de asamblare.

- sunt disponibile intr-o varietate de curlori, materiale si elemente de design.

- ramele de lemn includ adesea sipci care trec peste latimea patului pentru a oferi un suport suplimentar.

- se gasesc destul de usor, fiind mai populare in randul cumparatorilor.

- au o durata mai mare, rezistenta fiind indelungata.

- pot sustine greutati mari.

  • Somierele din metal: schelet din retele metalice care sustine salteaua patului.

- nu se recomanda punerea saltelei direct pe somiera pentru ca sunt spatieri mari intre goluri si nu ar putea fi comoda la dormit; unele modele au un suport central care remediaza aceasta situatie.

- sunt mai utilitare, motiv pentru care se cumpara mai ales pentru clinici, unitati militare etc. Insa sunt produse si variante pentru dormitoare, estetice si confortabile, accesibile ca pret, oferind un stil minimalist incaperii.

- pot fi asamblate usor si transportate la fel de simplu, nu cantaresc foarte mult.

- sunt rezistene in caz de inundatii, incendii sau atacuri ale insectelor.

- in timp devin zgomotoase cand incep sa scartaie.

Indiferent de ceea ce vei alege, tine cont ca somiera sa acopere nevoile tale, sa aiba dimensiule potrivite, sa asigure suport, sustinere si confort corpului, sa amortizeze miscarile din timpul noptii pentru a nu-l afecta pe cel cu care imparti patul. Mai ales, nu folosi niciodata o somiera uzata pentru ca va afecta si calitatea saltelei, chiar daca este una noua.

Oferte la somiere gasiti in catalogul de la Kika disponibil online.

Sursa foto pixabay

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Ce sa alegi dintre somierele metalice si somierele din lemn