Lectură de 2 minute

12 Aug 2016 - Recomandări

Lampile solare de gradina: 10 avantaje

Abonează-te pe  

Daca esti printre norocosii care stau la curte sau au o terasa de bloc unde se pot refugia de gradele ridicate din termometru, atunci cunosti sentimentul de libertate oferit de petrecerea serilor in aer liber. O gradina nu este doar un refugiu de canicula, ci trebuie sa fie in primul rand o oaza de relaxare. Indiferent de cum o decorezi, de ce mobila de gradina alegi sau cu ce plante te inconjori, stii ca mediul este foarte important. De ce nu ai opta pentru niste accesorii 2 in 1 precum lampile solare? Tin loc atat de obiecte ornamentale pentru gradina, cat si de accesorii practice pentru a avea lumina pe timpul noptii.


lampa solara gradinaPe perioada verii in timpul zilei te ascunzi sub o umbrela de gradina pentru a te relaxa, iar spre amurg organizezi gratare, petreceri sau serate in aer liber. Lumina te ajuta sa creezi o ambienta placuta si adunarile alea amuzante cu prietenii sau formale se vor prelungi pana in zori. Insa de cele mai multe ori costurile pentru luminile electrice sunt ridicate. Exista insa o alternativa pe care o poti lua in considerare – lampile solare. Sunt disponibile in culori, modele, stiluri diferite si personalizate din care sa poti alege. Acestea au mai multe avantaje pe care merita sa le iei in considerare:

  1. Costuri reduse: suma de achitat la electricitate va fi considerabil scazuta. Pe langa faptul ca achizitia lor este redusa, lampile solare folosesc celule care se incarca in timpul zilei de la razele soarelui cu suficienta putere pentru a lumina pe timpul serii, fara sa consume curent.
  2. Practice pentru siguranta copiilor si a animalelor: eviti posibilele accidente cauzate de neatentie sau de firele electrice inestetice care ocupa gradina.
  3. Ai lumina si in timpul penelor de curent: lampile solare reprezinta o sursa constanta de energie, spre deosebire de cele care functioneaza pe ulei.
  4. Sunt usor de intretinut: nu trebuie sa duci grija ca trebuie sa le verifici bateriile sau sa repari prea des ceva pentru ca odata instalate, sansele sa se strice sunt mici .
  5. Elemente decorative speciale: gama larga in care sunt disponibile, iti permite sa transformi lampile solare in accesorii sic si moderne pentru terasa ta sau pentru zona de piscina. Iti vei impresiona invitatii, acestea fiind deosebit de estetice.
  6. Sunt prietenoase din punct de vedere eco: foarte bune pentru mediul inconjurator, fara sa contribuie la incalzirea globala sau sa faca emisii nocive.
  7. Se pot utiliza si in locurile mai izolate, cum ar fi cabanele din padure unde este limitat accesul la curent
  8. Conservarea energiei: unele lampi solare au senzori si sunt programate sa porneasca si sa se opreasca automat, economisind energia atrasa.
  9. Sunt foarte usor de instalat si de folosit, fara sa fie nevoie sa ai prea multe informatii in vreun domeniu sau sa fii conditionat de retele de cabluri sau de existenta unor stalpi.
  10. Sunt rezistente: pot functiona undeva intre 8 si 10 ore, gratie tehnologiei bazata pe iluminare cu LED-uri. Poti gasi pe piata modele croite sa reziste chiar si la conditiile meteo extreme (ploaie, zăpada).

lampi solare

Sursa foto freeimages.com; foto jos promotii JYSK.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Lampile solare de gradina: 10 avantaje