Lectură de 2 minute

26 Jul 2023 - Interviuri și Analize

Teddy și Teo, cuplul care folosește tehnologia pentru a crea rețetele vechi ale bunicii în 20 de minute

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Visul lui Teddy și Teo a fost de a readuce mâncarea sănătoasă pe piață, preparată după rețetele moștenite de la bunici. Astfel, au făcut primi pași în lansarea acestui business în 2018, pornind de la un singur solar de 150 de metri pătrați, unde obișnuiau să cultive legume pentru familie.  

Sursa foto: Via Profi

Grandma's Delights este un startup fondat de doi tineri care au reușit să aplice tehnologia pentru a găti rețetele vechi și greu de preparat ale bunicii într-o joacă de copii.

Astfel, prin combinarea acestor rețete cu procese tehnologice de ultimă oră, Teddy Niculescu și Theodora Robescu oferă produse naturale, fără aditivi, coloranți sau conservanți.

Datorită procesării în vid, într-un mediu steril, la o temperatură de sub 100 de grade Celsius, fructele și legumele folosite își păstrează aromele și toate valorile nutritive.

Cei doi antreprenori, absolvenți de studii economice, își desfășoară activitatea în curtea în care locuiesc, unde au amenajat un mic spațiu de producție și de înmagazinare. Între timp, și-au extins și solarul cu până la 1.300 de metri pătrați, pe lângă un spațiu exterior de circa 2000 de metri pătrați.

Cu ajutorul finanțării europene au reușit să-și cumpere echipamentele de care aveau nevoie: un procesor, un capsulator și un pasteurizator. Procesatorul, despre care Teddy a povestit că a întârziat mai bine de șase luni să-i afle secretele, este și cel care le ușurează munca cel mai mult. Această tehnologie procesează alimentele la o temperatură scăzută, păstrând atât culoarea, cât și proprietățile fiecărui ingredient.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine

Produse Grandma's Delights

Teddy Niculescu și Theodora Robescu au, în prezent, peste 30 de produse în portofoliul lor, precum dulceață, gem, bulion, suc de roșii, zacuscă, sosuri, oțet, suc de mere cu sfeclă roșie, ulei presat la rece și multe altele.

În altă ordine de idei, cei doi antreprenori ne-au mai povestit că cea mai mare realizare a lor a fost listarea la Raftul cu Bunătăți de către Profi, adăugând, totodată, că nu și-ar dori să industrializeze afacerea.

Retail.ro a vizitat mai mulți producători locali din patru județe din România, călătorind pe traseul Via Profi. Astfel, am reușit să aflăm poveștile unora dintre artizanii care fac parte din proiectul Raftul cu Bunătăți Locale și care pot fi descoperiți în platforma lansată de Profi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Teddy și Teo, cuplul care folosește tehnologia pentru a crea rețetele vechi ale bunicii în 20 de minute