Lectură de 5 minute

08 Apr 2024 - Interviuri și Analize

Paștele în 2024: cât costă un cozonac și de unde putem comanda

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Tradiția rămâne, dar moda este întotdeauna într-o continuă schimbare, iar cozonacii însiropați sunt la mare căutare anul acesta. Totuși, avem vești bune și pentru pofticioșii tradiționaliști: cozonacii clasici vor continua să iasă din cuptoarele calde, iar cofetarii au dat deja startul comenzilor. Iată cât costă anul acesta un cozonac și de unde îi putem cumpăra. 

 

Sursa foto: Leggero dolci e gelato

Leggero dolci e gelato

Deși inițial au dat startul afacerii din pasiunea pentru înghețata artizanală italiană, co-fondatorii Leggero dolci e gelato au înțeles că înghețata nu e limita creativității lor și că pot frământa și cozonacii tradiționali de Paște și de Crăciun. Laura Anton spune că acesta este al doilea an în care au scos utilajele grele de frământat cozonaci, iar în prezent, clienții au dat deja startul comenzilor de probă cu o lună înainte de Paște. Potrivit antreprenoarei, oamenii vor să se convingă dacă recenziile sunt reale și vor să testeze produsul înainte de a-l servi la masa de sărbătoare.

Din cele nouă sortimente de cozonaci pe care-i produc și-i livrează cei de la Leggero, preferatul clienților este cel însiropat. Cozonacul Juicy costă 150 de lei, are 1,3 kg și este botezat cu sirop de whisky. Pe locul doi la comenzi este cozonacul de 600 de grame, Minileggero, însiropat și el din abundență, dar de data aceasta cu brandy - un clasic pentru cunoscători.

Sursa foto: Leggero dolci e gelato

„Cel mai lăudat cozonac este de departe cozonacul Juicy, care este absolut surprinzător, nu am prea văzut așa ceva pe piață. Conține și puțin alcool, ceea ce, cumva, cred că îndeplinește atât fanteziile bărbaților cât și ale femeilor în materie de dulciuri. (...) În ceea ce privește termenul limită pentru comenzi, estimăm că 25 aprilie va fi ultima zi. Având în vedere că urmează și puntea de 1 mai, înainte de Paște, va trebui să ne pregătim cu partea de livrare, mai ales pentru cei care comandă și în afara Bucureștiului, până pe data de 29 aprilie. Așadar, va trebui să închidem listele de comenzi între 24 și 25 aprilie”, a declarat Laura Anton pentru retail.ro.

Cu toate acestea, modificările fiscale care au intrat în vigoare în 2024, precum TVA-ul crescut la produsele care conțin zahăr (de la 10g la 100g) și criza de cacao la nivel mondial, ar putea afecta puterea de cumpărare a românilor. În acest sens, antreprenoarea a declarat pentru retail.ro că nu au scumpit cozonacii, aceștia fiind comercializați la același preț ca și anul trecut, în perioada Crăciunului.

„Materia primă s-a mai scumpit, pentru că, în primul rând, a crescut cu aproximativ 10% și prețul produselor care conțin zahăr. Acum, din câte am văzut, se scumpește cacaua, deci o să avem și aici surpriză. De asemenea, ne așteptăm să avem prețuri mai mari și la ciocolată. Așadar, în principiu, ar trebui să crească prețurile, însă noi ne-am propus să păstrăm același preț ca cel din decembrie, tocmai ca să nu fie un șoc prea mare pentru cumpărători. Am preferat să absorbim noi creșterile de preț deocamdată”, a explicat co-fondatoarea Leggero dolci e gelato.

Citeste si:
Plafonare alimente pentru încă 60 de zile: lista alimentelor cu preț redus
Plafonare alimente pentru încă 60 de zile: lista alimentelor cu preț redus

Mara Mura

Și Mara Mura a listat produsele pentru Paște, iar acestea pot fi comandate direct de pe site. Cofetăria pune la dispoziția clienților mai multe varietăți de cozonac, dar și pasca tradițională.

Cozonacul clasic costă 145 de lei, iar pasca poate fi achiziționată cu 135 de lei.

Alexia's Dessert

Și Alexia's Dessert a dat startul comenzilor pentru cozonaci pufoși și pască tradițională cu brânză.

Producătorul elaborează și deliciosul babka, dar și cozonacul glazurat, pentru cei care adoră ciocolata, iar prețurile acestor preparate sunt mai mult decât accesibile.

  • Cozonac traditional - 70 lei/bucata,
  • Cozonac glazurat cu ciocolata- 100 lei/bucata,
  • Babka - 80 lei/bucata,
  • Pasca - 60 lei/bucata.

Cofetaria Zmeur - deserturi artizanale

Cofetăria Zmeur va prelua comenzile pentru cozonaci și pască până pe data de 28 aprilie. Programul pentru ridicarea comenzilor va fi anunțat pe pagina lor oficială de Facebook. Iată ce puteți comanda pentru masa de Paște de la Zmeur:

  • Cozonac clasic cu nucă, cacao si portocală confiată, rețetă îmbunătățită - 90 de lei.
  • Babka, insiropat cu coniac - 95 de lei.
  • Pasca cu aluat de cozonac, branza de vaci si stafide macerate în rom - 90 de lei.

Toate celelalte produse din meniul standard se pot comanda în limita disponibilitătii.

Celesteria Low Carb

Celesteria low Carb este o patiserie care produce deserturi cu conținut scăzut de carbohidrați. Pentru Paști, Celesteria pune la dispoziția clienților pasca low carb și cozonacul low carb. Acestea sunt realizate cu făină de migdale și de knonjac. Printre altele, conțin proteine din grâu și sunt îndulcite cu eritritol și xilitol.

Prețul unui astfel de produs este de 120 de lei și cântărește circa 1 kilogram.

Veg_Anne Bakery

Veg_Anne Bakery va livra produsele pentru sărbătorile Pascale vineri și sâmbătă (3 și 4 mai) în Bucuresti și Ilfov și joi, 2 mai, în restul țării. Clienții din toată țara pot comanda cozonaci clasici, pască din tofu, cozonaci cu glazură și inserție de ciocolată raw și cozonac cu cremă de fistic.

Produsele au între 650 și 850 de grame, iar prețul lor variază între 105 și 150 de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Paștele în 2024: cât costă un cozonac și de unde putem comanda