Lectură de un minut

27 Mar 2023 - Știri și Noutăți

L'Oréal investește într-o companie biotehnologică pentru a crea noi ingrediente sustenabile

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

L'Oréal a investit într-o companie condusă de Geno, o companie de biotehnologie, pentru a crea alternative durabile la ingredientele cheie din produsele de înfrumusețare și va fi membru fondator alături de Unilever și Kao. 

 

 

Sursa foto: Jamie Street / Unsplash

Prin intermediul expertizei în biotehnologie a companiei Geno, L'Oréal va înlocui ingredientele tradiționale cu alternative bio, cum ar fi cele obținute din zaharuri de origine vegetală.

Noile ingrediente vor fi folosite în diverse produse ale brandurilor L'Oréal, o etapă esențiată pentru îndeplinirea obiectivului companiei de a avea formule 100% ecologice și ingrediente derivate în proporție de 95% din surse regenerabile sau abundente.

Investiția, realizată prin BOLD, fondul de capital de risc al Grupului L'Oréal, va contribui la crearea de noi ingrediente sustenabile derivate din organisme vii.

Biotehnologia este una dintre cele patru discipline Green Sciences ale Grupului L'Oréal, care se concentrează pe folosirea organismelelor vii pentru furnizarea de materii prime, respectând în același timp biodiversitatea, resursele naturale și ecosistemele acvatice.

Investiția contribuie la reducerea amprentei asupra mediului a industriei de frumusețe și reprezintă un pas important în direcția îndeplinirii angajamentelor L'Oréal for the Future pentru 2030.

L’Oréal România, parte a grupului L’Oréal, are o istorie de 24 de ani pe piața locală. Cu portofoliul său unic de 20 de branduri internaționale diverse și complementare, L’Oréal România este unul dintre retailerii de pe piața locală de cosmetice și este prezent în toate canalele de distribuție: mass market, magazine, farmacii și drogherii, saloane, travel retail și branded retail.

Citeste si:
Notino și L'Oréal au lansat oglinda virtuală: clienții vor putea proba produsele de make-up înainte de a le cumpăra
Notino și L'Oréal au lansat oglinda virtuală: clienții vor putea proba produsele de make-up înainte de a le cumpăra
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  L'Oréal investește într-o companie biotehnologică pentru a crea noi ingrediente sustenabile