Lectură de 2 minute

10 Jul 2024 - Interviuri și Analize

După Penny și Dertour, germanii de la REWE aduc în românia și drogeriile Bipa

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Grupul Rewe, care deține și lanțul de magazine Penny în România are mari planuri de extindere în țara noastră nu doar cu noi deschideri de magazine Penny ci și cu drogheriile Bipa. Reprezentanții companiei au declarat, pentru retail.ro, că, datorită rezultatelor pozitive din ultimii ani ale supermarketurilor Penny în țara noastră au în vedere și extinderea lanțului de drogherii în România. 

Sursa foto: Shutterstock

Cu aproximativ 570 de magazine, Bipa este cel mai mare retailer specializat în drogherii din Austria. Gama include produse de mărci internaționale, dar și mărci proprii. Există, de asemenea, magazinul online BIPA pentru cumpărături confortabile de acasă.

De asemenea, Bipa Croația are aproximativ 860 de angajați și 139 de magazine, iar compania are în continuare planuri de extindere în această țară.

„Ca retailer internațional, monitorizăm permanent tendințele pieței din numeroase țări și evaluăm potențialele oportunități de extindere pe noi piețe. Lanțul nostru de discount, PENNY, este bine stabilit în România și se dezvoltă cu succes de ani de zile. Pe baza acestei experiențe pozitive și a ratelor de creștere promițătoare ale BIPA în Austria și Croația în ultimii ani, explorăm în prezent potențiale oportunități de extindere pe piața din România, alături de alte țări”, au declarat reprezentanții austrieci pentru retail.ro.

Rewe va investi până la 5 miliarde de euro în extinderea afacerii

Până în 2025, aproximativ cinci miliarde de euro urmează să fie investite în extinderea activităților în străinătate. Prioritatea strategiei de creștere este România, iar divizia de afaceri externe va fi gestionată de la Viena, potrivit publicației kleinezeitung.

Gigantul german de retail Rewe a anunțat în urmă cu doi ani că intenționează să își extindă afacerile în străinătate. "Grupul Rewe își va extinde semnificativ afacerile internaționale în următorii ani și va investi considerabil mai mulți bani în acest sens decât în anii anteriori", a declarat Jan Kunath, vicepreședinte al grupului german Rewe și responsabil pentru afacerile internaționale.

Potrivit acestuia, un total de aproximativ cinci miliarde de euro vor fi investite în extinderea activităților internaționale de retail alimentar între 2021 și 2025 - pentru modernizarea și extinderea magazinelor, logistică, IT și "tot ceea ce este necesar pentru a avea succes".

Pe lângă Germania, Grupul Rewe este prezent în prezent și în Austria, Republica Cehă, Slovacia, Italia, Bulgaria, România, Ungaria, Croația și Lituania - în principal cu supermarketurile Billa și lanțul de discount Penny. În Austria, Rewe deține, printre altele, Adeg, Billa, Billa Plus, Bipa și Penny.

Citeste si:
Unilever va reduce până la 3.200 de locuri de muncă în Europa
Unilever va reduce până la 3.200 de locuri de muncă în Europa

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  După Penny și Dertour, germanii de la REWE aduc în românia și drogeriile Bipa