Lectură de 2 minute

30 Oct 2019 - Evenimente

Retailerul Metro creste plante aromantice in-store, care ajung direct la raft

Abonează-te pe  

METRO Cash & Carry, in colaborare cu Microgreens Romania, va aduce din luna octombrie, in magazinul METRO Baneasa, prima microsera inteligenta pentru cresterea ecologica a plantelor aromatice, cu scopul de pune la dispozitia clientilor HoReCa ingrediente cat mai proaspete.

Microsera este o inovatie in agricultura urbana si consta intr-o gradina verticala indoor, automatizata, care sustine cresterea simultana a 175 de ghivece de microplante, in numai doua saptamani. Plantele cresc intr-un mediu controlat si sanatos, fara pesticide, ceea ce asigura pastrarea proprietatilor nutritive si a nivelului ridicat de antioxidanti.

METRO cultiva si pune la dispozitia clientilor pe rafturile din magazinul Baneasa cele mai uzuale plante aromatice folosite in bucatariile restaurantelor: patrunjel, leustean, busuioc, coriandru, menta si altele.
Plantele sunt crescute pana ajung la un gramaj de 30-40 g, in aproximativ doua saptamani, apoi sunt expuse direct pe rafturi spre vanzare. Productia este controlata prin intermediul unei aplicatii care ofera informatii specifice despre temperatura, umiditate sau luminozitate, ceea ce permite cultivarea plantelor in conditii optime. Astfel, microsera asigura un flux continuu de produse prospete pe rafturile retailerului cash & carry.
Utilizarea responsabila a resurselor si furnizarea de produse sanatoase, de inalta calitate, sunt in centru activitatii noastre zilnice. Ne dorim sa punem la dispozitia clientilor nostri produse proaspete, intr-un mod cat mai accesibil, de aceea colaboram cu Microgreens Romania de mai bine de doi ani. Am inceput prin productia agricola in sere semi-automatizate, iar din luna octombrie a acestui an facem urmatorul pas in sustenabilitate, prin plasarea microserelor in magazinele METRO. Este un parteneriat pe termen lung, cu o viziune inovatoare asupra agriculturii organice locale.”, a declarat Ciprian Tanasescu, Head of Fresh, Ultrafresh & Horeca Sales Team, METRO Cash & Carry Romania.
METRO Cash & Carry Romania a fost lansata oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie, in Bucuresti. Distributia nationala a magazinelor METRO Romania este urmatoarea: 5 centre in Bucuresti, cate 2 centre in Brasov, Constanta, Timisoara si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Pitesti, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mures, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamt, Buzau, Targoviste si Turda.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Retailerul Metro creste plante aromantice in-store, care ajung direct la raft