Lectură de un minut

09 Oct 2019 - Evenimente

idl obtine certificarea BREEAM pentru unul dintre magazinele din portofoliu.

Abonează-te pe  

Lidl obtine cel mai inalt calificativ al certificarii BREEAM pentru un magazin din Bucuresti, clasandu-se astfel pe prima pozitie in topul celor mai sustenabile cladiri certificate BREEAM International New Construction.

Cu un scor de 99,1%, Lidl obtine certificarea BREEAM Outstanding pentru magazinul din Bucuresti, de pe Strada Capitan Aviator Alexandru Serbanescu, nr. 58A. Cladirea se claseaza pe primul loc in lume, fiind, in acelasi timp, magazinul cu cel mai mare punctaj obtinut la nivel mondial si primul din Romania care obtine acest nivel de certificare. Cladirea a fost proiectata, la cererea Lidl, de Square BAU si construita de Skanska Romania.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este cel mai recunoscut standard de sustenabilitate si eficienta in domeniu, prin care este masurat impactul cladirilor asupra mediului. Aceasta certificare evalueaza gradul de sustenabilitate intr-o serie de categorii care iau in calcul de la aspecte de eficienta energetica si consum de energie, pana la impactul asupra mediului. Certificarea este realizata de catre evaluatori independenti, care acorda un calificativ in functie de punctajul obtinut, cel mai mare grad fiind Outstanding.
Astfel, cel mai verde magazin din portofoliul Lidl a obtinut un scor de 99,1%, fiind magazinul cu cel mai mare punctaj obtinut la nivel mondial si primul din Romania care obtine aceasta certificare.
Suntem mandri ca am obtinut certificarea BREEAM Outstanding, cel mai inalt standard de sustenabilitate in domeniul constructiilor, pentru unul dintre magazinele noastre. Angajamentul Lidl de a investi sustenabil si de a construi responsabil, in linie cu cele mai inalte standarde de calitate in constructie, de protejare a mediului si de eficienta energetica, este recunoscut inca o data prin aceasta certificare”, a spus Frank Wagner, CEO al Lidl Romania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  idl obtine certificarea BREEAM pentru unul dintre magazinele din portofoliu.