Lectură de 3 minute

24 Oct 2019 - Evenimente

Hope and Homes for Children si JYSK Romania la 2 ani de parteneriat strategic pentru sustinerea copiilor din orfelinatele din Romania

Abonează-te pe  

Hope and Homes for Children si JYSK Romania continua parteneriatul strategic inceput in 2017, prin care retailerul danez si-a propus sa sustina programul de inchidere a orfelinatelor prin dotarea si utilarea caselor de tip familial care vor fi dezvoltate de Fundatie pe o perioada de trei ani.

Hope and Homes for Children are ca obiectiv inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania, asa numitele orfelinate, pana in 2026. Programele Fundatiei urmaresc inlocuirea sistemului institutionalizat de protectie a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea in familie atunci cand este posibil, plasarea in asistenta maternala sau in case de tip familial a copiilor din orfelinate. In aceste case, copiii si tinerii au sansa de a trai intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial, primesc ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent.

Parteneriatul dintre JYSK Romania si Hope and Homes for Children a inceput in 2017 cand s-a semnat un contract de parteneriat pe o perioada de trei ani, cu valoarea totala de 1 milion de lei. In baza acestuia, JYSK Romania s-a angajat sa doteze cu mobilier si accesorii casele de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide pana in 2020.
In perioada 2017-2019 au fost mobilate cu sprijinul JYSK Romania,10 case de tip familial in care s-au mutat 120 de copii: CTF Petru Rares -Targu Frumos, jud Iasi, CTF Teilor - Targu Frumos, jud Iasi, CTF Nasaud 1 - Nasaud, jud Bistrita Nasaud, CTF Nasaud 2 - Nasaud, jud Bistrita Nasaud, CTF Bistrita - jud Bistrita Nasaud, CTF Felix - Roznov, jud Neamt, CTF Felicia - Piatra Neamt, jud Neamt, CTF Spartanii -Targu Frumos, jud Iasi, CTF Motanul Incaltat - Targu Frumos, jud Iasi, CTF Cavalerii - Bucuresti sector 4.
Alte 8 case de tip familial ce urmeaza sa fie construite de catre Fundatie, vor fi mobilate si utilate cu sprijinul JYSK Romania.
In cadrul programului de Integrare profesionala, Hope and Homes for Children Romania cu sprijinul JYSK Romania, sprijina un numar de 11 tineri care au iesit recent din sistemul de protectie a copilului sa se integreze in societate si sa dobandeasca abilitati de trai independent.
In baza aceluiasi efort de a reda copilaria copiilor din orfelinate, in vara 2019, JYSK Romania si Hope and Homes for Children au realizat campania „Am nevoie de tine”, suma obtinuta in urma donatiilor fiind distribuita catre programul de inchidere a institutiilor de tip vechi sustinut de Fundatie.
In urmatorii ani de parteneriat, sprijinul grupului JYSK va fi directionat catre alte case de tip familial ce urmeaza a fi inaugurate de Fundatie, precum si catre beneficiarii programului de prevenire a separarii copilului de familie.
Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria a spus „Credem in parteneriate pe termen lung, care au un impact in timp si care pot produce o schimbare importanta in viata oamenilor. Colaborarea cu Hope and Homes for Children Romania este un astfel de parteneriat, care a ajutat pana acum 120 de copii sa aiba o viata mai buna si sa se bucure de o copilarie adevarata. De fiecare data cand Hope and Homes inaugureaza o noua casa de tip familial suntem curiosi sa vedem cum arata si sa ii cunoastem pe copiii care se muta in ea. Asteptam asadar cu nerabdare sa vedem cat mai multi copii care parasesc institutiile de tip vechi si se muta in case pe care chiar sa le poata numi acasa”.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Hope and Homes for Children si JYSK Romania la 2 ani de parteneriat strategic pentru sustinerea copiilor din orfelinatele din Romania