Lectură de 2 minute

06 Apr 2019 - Evenimente

Coca-Cola investeste 11 milioane de euro in fabrica din Poiana Negrii

Abonează-te pe  
Sistemul Coca-Cola din Romania, format din Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania, a inaugurat astazi o noua linie de imbuteliere a apei de ultima generatie la fabrica din Poiana Negrii, judetul Suceava, cu o capacitate maxima de productie de 1,3 milioane de litri de apa pe zi.
Valoarea totala a investitiei se ridica la 11 milioane de euro si cuprinde o noua linie de imbuteliere, modernizarea unei alte linii de productie si marirea capacitatii de depozitare, cea din urma generand o crestere cu 10% a numarului de locuri de munca.
Noua linie de imbuteliere inaugurata astazi are o capacitate de imbuteliere mai mare cu 44% fata de cea anterioara, pastrand consumul de energie la acelasi nivel datorita unei eficiente energetice mult imbunatatite. Totodata, noua investitie va determina o reducere a consumului de apa folosita in procesul de productie cu pana la 6%.
„Romania este una dintre cele mai importante piete pentru Sistemul Coca-Cola, iar astfel de investitii ne ajuta sa raspundem cerintelor crescande ale clientilor si consumatorilor nostri pentru brandurile de apa Dorna si Poiana Negri. Noua linie de productie este mai rapida, mai performanta si are un impact redus asupra mediului inconjurator, prin folosirea unei cantitati mai mici de apa si printr-o eficienta energetica crescuta ”, a declarat Jovan Radosavljevic, Directorul General al Coca-Cola HBC Romania.
Sistemul Coca-Cola Romania inseamna mai mult decat cele aproape 450 de milioane de euro pe care le generam aici in fiecare an. Inseamna, in primul rand, un parteneriat pe termen lung intre Coca-Cola si Romania, care tine cont de nevoia romanilor de a consuma o apa de calitate intr-un mod responsabil fata de mediu. Iar aceasta noua investitie de peste 11 milioane de euro este inca o dovada a importantei pe care o acordam acestui parteneriat. De aceea, Dorna este imbuteliata exclusiv in Plant Bottle, un ambalaj realizat in proportie de pana la 30% din plante, 100% reciclabil”, a declarat Miruna Smeureanu, Director de Marketing al Coca-Cola Romania.
Coca-Cola HBC detine trei fabrici in Romania: la Ploiesti, Timisoara si Poiana Negrii. In fabrica de
la Poiana Negrii sunt in prezent trei linii de productie – doua pentru ambalaje PET si una pentru
ambalaje reutilizabile din sticla (0,33 litri si 0,75 litri) si sunt imbuteliate brandurile
Dorna – Izvorul Alb (apa plata), Dorna (apa carbogazoasa) si Poiana Negri (apa carbogazoasa).

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Coca-Cola investeste 11 milioane de euro in fabrica din Poiana Negrii