Lectură de 2 minute

30 Aug 2019 - Evenimente

Chef Florin Dumitrescu lanseaza prima carte despre bucataria romaneasca moderna

Abonează-te pe  

Pe 2 septembrie, Chef Florin Dumitrescu lanseaza a doua sa carte de bucate, "Romaneste. Punct si de la capat", marcand o dubla premiera pentru gastronomia romaneasca. Este prima oara cand un chef publica o carte despre bucataria romaneasca moderna, dar si prima oara cand un chef cu 3 stele Michelin semneaza prefata pentru o carte a unui autor roman.

Cartea "Romaneste. Punct si de la capat" va fi disponibila timp de 2 luni exclusiv in magazinele Lidl din tara.

Renumit pentru pasiunea sa pentru aromele locale, Chef Florin Dumitrescu prezinta in noua sa carte peste 60 de retete romanesti culese din toata tara si adaptate la vremurile moderne conform viziunii sale. Se ilustreaza astfel povestea gastronomica a Romaniei, pe care autorul a descoperit-o in calatoriile sale culinare prin diferite regiuni ale tarii.
„Bucataria romaneasca are multe de spus. Si cred ca noi toti, atat noul val de bucatari tineri, care deja aduc schimbari in peisajul culinar romanesc, cat si orice om care gateste cu bucurie acasa, putem sa pastram gustul autentic al preparatelor noastre si sa prezentam lumii bucataria romaneasca intr-o noua forma,” spune Chef Florin Dumitrescu.
Cartea este impartita in patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale si Deserturi – si cuprinde retete clasice romanesti, adaptate cu creativitate la vremurile noastre, in viziunea lui Chef Florin Dumitrescu. Cele patru capitole se bucura de aprecierea unor importanti chefi care semneaza cate un citat pentru fiecare dintre acestea: Gheorghe Vatafu, Cristian Broglia, Henrik Sebok, Richard Hawke.
Prefata primei carti despre bucataria romaneasca moderna este semnata de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondiala de fine dining si detinator a 3 stele Michelin.
Lansarea cartii "Romaneste. Punct si de la capat" are loc la Sibiu, distins anul acesta cu titlul Regiune Gastronomica Europeana 2019, datorita traditiilor culinare foarte bine pastrate, dar si diversitatii influentelor culturale locale. Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, sustinut de Lidl, si promovat de Chef Florin Dumitrescu, in calitate de ambasador al acestuia, este o oportunitate de a face cunoscuta regiunea la nivel european prin produsele traditionale si locale, pe care autorul le-a inscris, de asemenea, in cartea sa.
Cartea este disponibila timp de 2 luni exclusiv in magazinele Lidl din tara, incepand cu 2 septembrie, la pretul de 49,99 lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Chef Florin Dumitrescu lanseaza prima carte despre bucataria romaneasca moderna