Kingfisher negociaza intens pentru cumpararea Mr. Bricolage

Kingfisher negociaza intens pentru cumpararea Mr. Bricolage

Publicat pe 1 August 2014 in Stiri si noutati

Kingfisher, unul dintre cei mai mari jucatori specializati in retailul de bricolaj, companie care detine mai multe branduri de profil in tarile europene, printre care si in Romania, este in negocieri intense cu rivalii francezi de la Mr. Bricolage pentru o preluare la nivel international.

Potrivit unor informatii date publicitatii de catre Kingfisher, britanicii se pare ca ar fi ajuns la o intelegere cu grupul francez Mr. Bricolage in data de 23 iulie. In tranzactie, Kingfisher va plati circa 15 euro / actiune, echivalentul a 275 milioane de euro, achizitie care ar urma sa se concretizeze la finele acestui an, inceputul anului viitor, dupa ce va primi aprobarea din partea autoritatilor de reglementare.

Mr. Bricolage opereaza peste 80 de magazine in regim propriu si alte peste 400 de magazine in regim de franciza. Retailerul mai detine alte 70 de magazine in regim de franciza in 10 tari la nivel european.

Planurile grupului britanic de a prelua pe francezii de la Mr. Bricolage au fost anuntate pentru prima data la inceputul lunii aprilie, cand Kingfisher a inaintat o oferta de preluare de 275 milioane de euro pentru achizitia concurentului francez.

Articolul intreg pe: Wall-Street.ro


Mai multe despre

Magazine, Magazine bricolaj, Kingfisher, Retaileri bricolaj, Mr. Bricolage

Recomanda

Comentarii: Kingfisher negociaza intens pentru cumpararea Mr. Bricolage