Lectură de 2 minute

20 Aug 2018 - Recomandări

Metode eficiente de a tine insectele la distanta

Abonează-te pe  

Vara ar trebui sa fie anotimpul cand te bucuri de libertate, de distractie, de mare, de stat in aer liber. Din nefericire exista un factor mai putin neplacut care ne strica vacantele si nu ne lasa sa ne relaxam asa cum am vrea, fie ca stam acasa sau ca suntem in deplasare. Inainte de a apela la tratamentele pentru a calma intepaturile de tantarii sau muste, trebuie sa identifici problemele si sa iti dai seama ce anume ii aduce in zona ta.

Daca nu iti prea place sa aplici tot felul de solutii impotriva insectelor - desi sunt foarte eficiente - atunci poti sa previi aparitia tantarilor sau mustelor atat de sacaitoare. Intepaturile sunt neplacute, sunt dureroase si uneori pot duce la diverse complicatii, daca insectele in discutii poarta si anumite boli. Dar nu trebuie sa te panichezi ca astea sunt exceptiile de la regula.

Totusi, daca vrei sa nu te mai temi de insecte, atunci fa tot posibilul sa nu le ai pe langa tine. Pentru asta iti spunem cateva metode eficiente de a te asigura ca lucrurile vor sta cum iti doresti. Cateva dintre acestea sunt:

  • Scapa de apa statuta: nu pastra apa prea mult timp intr-un recipient, curata piscinele sau ai grija ca lacurile din apropiere sa fie ingrijite. Insectele sunt atrase de mirosurile puternice. Daca ajung pe langa tine, cu greu vei mai scapa de ele si de asta este important sa iti faci asigurarile din timp.
  • Angajeaza o echipa de dezinsectie: asta pentru a te asigura ca insectele nu stau ascunse si ca te poti trezi cu ciupituri inestetice. O echipa profesionala te poate ajuta mai ales daca stai la curte si vrei sa iei in considerare curatarea zonelor mai putin vizibile in care s-ar putea ascunde ganganiile si le pot elimina inainte de a se instala.
  • Construieste repelente naturale si integreaza-le cat mai frumos in gradina sau apartamentul tau. Poti sa iti faci singur produse defensive care tin insectele la distanta: ca sunt compusi care miros placut sau diverse combinatii, le poti face sa arate cat mai bine si sa se integreze in caminul tau fara sa atraga atentia.
  • Imbraca-te cat mai bine si ai grija ca mereu sa ai picioarele acoperite pentru ca acea zona a corpului va fi prima atacata, daca tinem cont de faptul ca insectele sunt atrase de transpiratie si bacterii.
  • Alege haine in culori deschise la culoare si eventual tratate cu permetrina.
  • Instaleaza lanterne (sunt unele speciale) si lumanari daca vei sta in exterior pentru ca astfel insectele vor evita sa se apropie de zona unde stai.
  • Daca vei alege sa stai afara, la curte, pregateste zona cu o zi in urma si imprastie diverse insecticide care sa te protejeze. Lumanarile care ard cu citronella vor fi excelente.
  • Investeste in plante naturale care miros neplacut pentru insecte, dar care nu te deranjeaza deloc pe tine. Poti opta sa cresti lavanda, rozmarin, menta, eucalipt, busuioc, tagete, scortisoara, vanilie. Sunt extrem de multe dintre care poti alege si de care te poti folosi dupa, si in bucatarie.
  • Tine acoperite mancarea si bautura pentru ca altfel insectele vor fi mai tentate sa vina si sa te deranjeze, sa iti cauzeze neplaceri. Astfel iti pastrezi meniul nealterat si te lipsesti si de musafiri nepofiti.

Din fericire, exista metode care te pot ajuta, atunci cand oricare dintrte optiunile prezentate pica. Oferte la produsele pentru intepaturi insecte gasesti in catalogul Sensiblu, disponibil aici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Metode eficiente de a tine insectele la distanta