Lectură de 2 minute

24 Jun 2018 - Recomandări

Infectiile urinare: cum le identifici si tratamente farmaceutice

Abonează-te pe  

Infectiile urinare sunt afectiuni extrem de comune care se pot trata eficient chiar acasa. Totusi, se recomanda ca in orice decizie iei sa consulti medicul care este cel mai in masura sa iti dea medicamentatia potrivita.

Inainte de a te hotara asupra unui tratament, este esential sa intelegi ce inseamna o afectiune urinara si care sunt cauzele, simptomele si cele mai bune remedii de incercat.

In principiu, o infectie urinara cauzeaza disconfort si senzatia permanenta de a urina. Afecteaza tractul - vezica urinara, rinichii, uretra si ureterele - responsabil sa elimine urina din corp. In general simptomele trec in cateva saptamani, doar ca daca se intampla sa persiste, poate genera complicatii mai serioase. Principala cauza este o bacterie, dar infectiile urinare mai pot fi cauzate de pietre la rinichi, existand risc si pentru cei cu diabet sau cu imunitate scazuta.

Printre cele mai frecvente simptome care pot semnala infectia urinara se numara: durere in timpul urinarii, senzatia de ardere, schimbare la culoare si miros, uneori febra si oboseala constanta.

Pentru a evita infectiile urinare sau pentru a le trata odata instalate, se recomanda diverse metode eficiente:

  • Hidratare: daca bei suficiente lichide in timpul zilei, ajuti la eliminarea bacteriei din sistem.
  • Urinare des: atunci cand apare senzatia de urinare, fa-o indata pentru a nu lasa ca bacteria sa se dezvolte in vezica.
  • Pastreaza o igiena buna: este important sa mentii zona intima curata si sa eviti ca orice bacterii sa se dezvolte. De asemenea se recomanda o vestimanetie din materiale de calitate.
  • Administreaza probiotice de fiecare data cand iti simti corpul slabit - la indicatiile medicului - pentru a iti intari organismul. Acestea sunt eficiente in tratarea infectiilor urinare. In plus, ajuta ca flora sa fie mentinuta la un nivel normal pentru a te apara.
  • Sucul de merisoare scade riscul de dezvoltare a infectiilor urinare. Cel putin asa arata niste studii recente, asa ca se recomanda consumul acestui tip de suc, folosit ca o strategie preventiva.
  • Vitamina C face urina sa fie mai acida, inhiba cresterea de E. coli si imbunatateste functia imuna.
  • Uleiul de cuisoare, uleiul de oregano sau uleiul de smirna sunt antimicrobiene si actioneaza ca antivirale si antibacteriene.
  • Alege suplimente alimentare naturale care cresc rezistenta organismului si care scad riscul dezvoltarii de infectii urinare. Printre cele mai recomandate astfel de minerale nutritive se numara: D-manoza (un tip de zahar care se gaseste in merisoare si care este bun pentru prevenirea recurentei), strugurele ursului (scade riscul de simptome neplacute), extract de usturoi (are proprietati antimicrobiene).
  • Pastreaza caldura in zona afectata pentru a ameliora simptomele, desi nu ajuta intocmai la vindecare - poti pune apa calda intr-o sticla pentru calmare temporara.

Asa cum mentionam deja este important sa stii sa previi, inainte de a trata. Motiv pentru care conteaza foarte mult modul cum te protejezi si cum tii cont de primele simptome. Din fericire, exista diverse oferte in farmacii pentru medicamente care te ajuta sa lupti impotrva infectiilor urinare, o conditie care afecteaza mai multe persoane decat ai crede.

Consulta aici brosura Sensiblu si vezi ofertele la tratamentele pentru infectii urinare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Infectiile urinare: cum le identifici si tratamente farmaceutice