Beneficiile uleiului si ale untului de cocos pentru par si piele

Publicat pe 14 Martie 2017 in Recomandari

Nuca de cocos este un ingredient sanatos folosit ca atare sau sub diverse variante in cosmetice si produsele de ingrijire corporala. Care sunt avantajele oferite de aceasta? Multiple si foarte bune atat pentru sanatatea si frumusetea pielii, tenului cat si a parului.

Cu un continut ridicat de grasimi saturate, uleiul de cocos este facut prin presare la rece a pulpei de cocos. Ramane solid la temperatura camerei si devine lichid cand este incalzit. Untul de cocos este facut din piure de cocos, care la fel ramane solid si doar se inmoaie la temperaturi ridicate.

Desi pot fi usor confundate, cele doua produse au scopuri diferite. Cu toate acestea, au in comun intrebuintarile in cosmetica, preferate ca ingrediente in produsele de infrumusetare datorita proprietatilor sale antibactierine si hidratante sau antimicrobiene. Printre cele mai populare folosiri sunt cele pentru rasfatarea organismului.

ulei de cocos


Principalele atributii ale cocosului pentru piele sunt:

  • ajuta la reducerea ridurior
  • functioneaza ca balsam pentru ten
  • se poate folosi ca o crema de ten sau balsam de buze
  • uleiul de cocos se poate folosi la masaj
  • demachiant natural pentru indepararea machiajului
  • actioneaza ca exfoliant pentru piele si ten si le catifeleaza
  • beneficii pentru mainile uscate sau crapate vindecand inflamatiile
  • elimina senzatia de uscare a pielii
  • vindeca vanataile sau ranile si bataturile
  • calmeaza pielea recent epilata
  • incetineste procesul de imbatranire a pielii
  • tonifica si face pielea elastica
  • diminueaza aspectul de piele obosita
  • indeparteaza celulele moarte lasand pielea sa respire
  • aplicat pe piele previne arsurile solare
  • se poate folosi ca atare ca scrub pentru corp sau exfoliant de ten
  • protejeaza tenul de bacterii si de factorii externi care pot dauna
  • proprietatile antiinfectioase si antivirale protejeaza tenul

Principalele atributii ale cocosului pentru par sunt:

  • functioneaza ca tonifiant pentru cresterea parului
  • intareste firul de par si ajuta la refacerea lui
  • ajuta la reducerea matretii si vindeca bolile scalpului
  • ofera stralucire parului deshidratat
  • proprietati de racorire: ajuta la regenerarea scalpului si lasa o senzatie placuta pe scalp
  • lasa parul mai moale prin complexul de regenerare
  • previne aparitia matretii
  • in timp, ajuta la coafarea mai rapida a parului
  • remediu pentru firele despicate
  • incetineste albirea prematura a parului
  • parul nu se va electriza la fel de repede daca folosesti un sampon cu ulei de cocos

In magazinele dm gasesti o gama variata de sampoane, lotiuni de corp sau balsamuri cu ulei de corp. Brosura poate fi consultata aici.

Sursa foto: pixabay.com


Mai multe despre

Cosmetice, Geluri de dus, Sampoane, Ulei de cocos, Unt de cocos, Frumsuete

Recomanda

Comentarii: Beneficiile uleiului si ale untului de cocos pentru par si piele