15 retete pentru cocktail-uri de vara

Publicat pe 1 August 2016 in Recomandari

Vara este prin definitie sezonul cand gradele din termometre cresc. Cu cat este mai cald, cu atat esti mai insetat. Dar de ce nu ai face din asta o joaca si nu ti-ai prepara cele mai gustoare si racoritoare bauturi de vara?


Am ales sa iti recomandam 15 retete de cocktail-uri cu care sa iti potolesti setea, asa ca ia notite. Fie ca o faci pentru petrecerile in aer liber, pentru nunti, pentru tine sau pentru ca vrei sa te simti ca in concediu, iata 15 retete de cocktail-uri de vara cu aroma de vacanta:

  • Retete cocktail-uri cu alcool: Un strop de rebeliune in mijlocul caniculei

- Paloma: Mai intai umple trei sferturi dintr-un pahar mare cu gheata. Toarna o masura si jumatate de tequila, completeaza cu sucul de la un grapefruit si putina miere sau sirop de agave, dupa gust. Amesteca bine si la final pui apa minerala. Un sfert de la lime va decora bautura cu citrice.

- Pear Collins: Se amesteca intr-un pahar inalt toate ingredientele: 40 ml gin, 20 ml suc de lime, 10 ml sirop de zahar. Se adauga suc de pere cat cuprinde. Si cuburi de gheata, ca sa ne razvratim impotriva caldurii.

- Belini: Incepe prin a alege 6 piersici coapte pe care le crestezi in forma de X cu un cutit. Le pui putin intr-un vas cu apa clocotita pana se vor decoji. Dupa ce le racesti, le faci piure si adaugi cateva linguri de suc de lamaie si una singura de zahar. Compozitia se strecoara si odata obtinut un suc fin, se astampara totul cu o sticla de Prosecco de la rece.

- Cuba Libre: 40 ml rom se amesteca cu 330 ml Coca-Cola. Deasupra se storc doua felii de lime si nu se uita gheata pentru a se consuma cat mai repede.

- Margarita: In shaker pui 45 ml tequila, 30 ml suc fresh de lime, 15 ml lichior triplu sec. Amesteci totul si ornezi cu o felie de lime.

- Pina Colada: Evadeaza in tropice! Intr-un blender zapacesti doua masuri de rom, una de crema sau lapte de cocos si patru masuri de suc de ananas fara zahar. Mixezi totul si amesteci cu gheata faramata.

  • Retete cocktail-uri fara alcool: savoare de prospetime in paharul tau

- Tropical Breeze: Aduna intr-un shaker 75 ml suc de portocale, 75 ml suc de mango, 75 ml suc de ananas si fulgi de gheata. Agiti totul si savurezi ceva cool cu o feliuta de portocala, intr-un pahar Martini.

- Watermelon Agua Fresca: 2 cesti de pepene rosu (piure si strecurat sa nu aiba samburi) se combina cu o jumatate de ceasca de apa rece, o lingurita de zahar brun si 1-2 lingurite de suc de lamaie. Totul se garniseste cu frunze proaspete de menta.

- Honeymoon: Umpli jumatate de shaker cu gheata zdrobita. Pui peste 100 ml suc de mere, 100 ml suc de portocale, sucul de la o jumatate de lamaie si putina miere. Impodobesti cu felii de portocala si o cireasa.

- Apple Crisp: 75 ml suc de mere + 75 ml suc de pepene galben – Amesteci cele doua sucuri peste care storci o jumatate de lamaie. Se stinge totul cu apa minerala carbogazoasa.

- Orange Truffle Mocha: Un gust aparte pentru un cocktail pe baza de cafea. Jumatatea unui pahar inalt se umple cu gheata. Amestecii o ceasca de espresso, 1 lingura de pudra de cafea, 30 ml sirop de ciocolata ciu 30 ml suc de portocale. Toarna peste gheata si completeaza cu lapte.

- Apa cu mere si scortisoara: Perfecta pentru diete, are efect de detoxifiant. Intr-o carafa de apa de 1 L asezi gheata, mere si scortisoara (raport 1:1). Poti folosi si putin suc de lamaie pentru o aroma mai puternica si pentru a pastra merele proaspete.

- Apa cu capsuni: O licoare antixodianta, o sursa sanatoasa de vitamine si minerale. Intr-un borcan plin cu apa adaugi o cana de capsuni, 2 cesti de pepene verde si 2 crengute de rozmarin. Inainte de consum, se tine la rece 4-6 ore.

- Apa aromatizata cu citrice: Tai un lime, o portocala si o lamaie in felii subtiri. Le asezi pe fundul unui borcan si le presezi usor cu o lingura de lemn pentru a elibera aromele. Putina gheata, putina apa si totul este gata de odihna pentru frigider, de unde se va servi a doua zi.

- Apa cu menta: O crenguta de menta se asterne intr-un recipient. Zdrobesti usor, adaugi bucati de anana si putin ghimbir dupa preferinta. Pasezi usor totul, se depoziteaza la frigider si optional se poate completa cu mango.

- Apa infuzata cu piersici: La trei piersici taiate feliute se pune un bob de vanilie zdrbit pe fundul recipientului.


Mai multe despre

Bauturi, Espresso, Martini, Bauturi alcoolice, Cocktailuri, Cuba libre, Sucuri de vara

Recomanda

Comentarii: 15 retete pentru cocktail-uri de vara

Cataloage si oferte