Lectură de 2 minute

16 Dec 2021 - Video

cora lansează o nouă versiune a site-ului la începutul anului viitor. Claudia Badea: Mai bine de jumătate din bugetul nostru, la nivel de grup, este alocat digitalizării

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul cora are în plan să lanseze anul viitor, la sfârșitul lunii ianuarie, o nouă versiune a site-ului, care este deja în proces de testare. Printre noile funcționalități se numără noile categorii, strategia de prezentare a categoriilor de produse, politica de retur și de fidelitate, mecanismele promo, partea de search și design-ul site-ului, a spus Claudia Badea, store manager cora Hipermarche România, în cadrul webinarului retailTalks: Soluții digitale pentru retaileri.

,,Avem deja un site. Este o versiune pe care am implementat-o în 2017, așadar a fost nevoie de un update pe această versiune și pandemia ne-a ajutat din acest punct de vedere pentru că am identificat noile obiceiuri de cumpărare, pe baza cărora am construit funcționalități noi, astfel încât urmează să lansăm o nouă versiune de site cu multiple funcționalități. Anul trecut am început să construim un plan strategic pe mai mulți ani și am luat în continuare bugete importante. Avem două proiecte mari: relansarea site-ului și proiectului WM ce presupune o automatizare a proceselor. Mai bine de jumătate din bugetul nostru, la nivel de grup, este alocat digitalizării'', a menționat Claudia Badea.

În ceea ce privește casele de tip self-scan, în cora procentul de utilizare este foarte mare, iar timpul petrecut la aceste case de marcat este de trei ori mai mic comparativ cu timpul petrecut la casele de marcat obișnuite.

,,Ca timp petrecut la case este de trei ori mai mic. Nu procesul dura mult, ci așteptatul la casă, timpul acela dispare, dar clientul trebuie să scaneze singur. Durează puțin mai mult decât timpul alocat de casieră, însă este de trei ori mai mic. Sunt din ce în ce mai mulți care se orientează spre aceste case. În plus, și noi avem o aplicație, iar de câteva săptămâni am lansat funcționalitatea aceasta ( n. red. self check-out), așadar există deja în magazine'', a mai explicat Claudia Badea.

Pentru 2022, retailerul își propune să se axeze pe deschiderea de noi magazine Cora Urban, dezvoltarea noului site cu noi funcționalități, printre care și o pagină dedicată clienților B2B, implementarea WM în toată țara și dezvoltarea de parteneriate.

,,Sunt multe parteneriate pe care le luăm în calcul: parteneriate de tip marketplace, integrare în site-uri partenere, parteneriate de tip livrare expres, avem discuții cu doi posibili parteneri și luăm în calcul și alte parteneriate, integrare în magazine de tip click&collect, unde am început o discuție cu Fan Courier pe care o vom dezvolta. Și pe partea de digitalizare lucrăm la lansarea unor roboți în departamentele HR, financiare, partea de referențial, chiar și listarea produselor online'', mai spune Claudia Badea.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este un brand de retail, prezent pe piața românească din 2003. După închiderea cora Baia Mare, brandul operează 10 hipermarketuri în București și în marile orașe.

Citeste si:
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 

Webinarul retailTalks „Soluții digitale pentru retaileri”, organizat de Retail.ro, a fost susținut de TotalSoft, Innoship și Five Elements Digital.

Retail.ro /  Retail.ro /  Video /  cora lansează o nouă versiune a site-ului la începutul anului viitor. Claudia Badea: Mai bine de jumătate din bugetul nostru, la nivel de grup, este alocat digitalizării