Lectură de 5 minute

21 Sep 2021 - Video

Brandul de lenjerie intimă pentru femei En Privé vrea să se extindă pe piața internațională la un an de la lansare

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Bianca Chivăran, o tânără în vârstă de 27 de ani, fabrică pijamale, furouri, halate și kimonouri pentru femei sub numele En Privé, un brand fondat cu puțin timp înainte de pandemie. Antreprenoarea a studiat piața din România și a ales una dintre nișele cele mai puțin explorate local, sub deviza affordable luxury, adică produse de lux la prețuri accesibile. La doar un an de la lansare, fondatoarea își propune să diversifice gama de produse și să internaționalizeze brandul.

,,Mi-am dorit să merg pe segmentul acesta de affordable luxury și recunosc că ce m-a inspirat a fost povestea pe care am citit-o despre Coco Chanel care a transformat pijamaua într-un statement pe care doamnele din înalta societate îl purtau fie la plajă, fie când își primeau oaspeții acasă și mi-am dorit să îmi creez pijamaua perfectă, o piesă pe care îți dorești să o porți tot timpul, nu doar acasă, o ținută ready-to-wear oricând'', explică Bianca Chivăran.

Antreprenoarea a lucrat timp de doi ani pentru o agenție de publicitate din București, Leo Burnett, devenind ulterior colaborator și content editor pentru un proiect de e-commerce al revistei ELLE. Aici a început experiența propriu-zisă a fondatoarei, iar ulterior a lucrat și pentru un brand de fashion luxury internațional, pe partea de marketing. În paralel, Bianca Chivăran a pornit și un blog de modă și fine dining, luând decizia de a lansa primul brand.

En Privé a pornit cu o fază de testare, lansând 90 de bucăți în ianuarie 2020, cu șase modele, trei mărimi și câte două bucăți pentru fiecare mărime. Prima colecție lansată poartă numele „Grădina Edenului'', fiind o serie de printuri unice inspirate din picturile lui Hid, pictor amercian, cu colibri, cu orhidee.

,,Au fost foarte bine primite, poate prin prisma contextului pandemiei, care pe noi ne-a impactat favorabil, pentru că toată lumea stătea acasă și își concentrase mult mai mult atenția probabil pe zona de homewear. Ulterior, având un răspuns atât de bun și fiind primite atât de bine, am decis să investesc mai departe, am făcut propriul site, am făcut prima colecție propriu-zisă. Cumva, brandul, ajutat și de pandemie, took-off organic, pentru că pe partea de promovare online și marketing nu am avut un buget considerabil, deci lucrurile au crescut cumva de la sine'', spune Chivăran.

En Privé, colaborare cu furnizori din Dubai

Materia primă este luată de la mai mulți furnizori din Dubai, dar fondatoarea își propune să diversifice materialele și urmează să colaboreze cu o firmă din Grecia. Astfel, pentru producția primelor 90 de produse, Bianca a investit 2.500-3.000 de euro, fiind nevoie de o reinvestiție ulterioară, obținută din profit. În plus, En Privé a început în primul an de activitate și colaborarea cu Fashion Days, în partea dedicată integral designerilor români, Romanian Corner.

,,Am fost la un târg la Paris, dedicat fix zonei de nightwear și lenjerie, și acolo am găsit diverși furnizori, am găsit foarte mult calitatea pe care am găsit-o la un furnizor din Dubai. În România nu am găsit nicio firmă care să se preteze pe ceea ce aveam nevoie. Când am început colaborarea cu Fashion Days a fost nevoie de un stoc mai mare decât făcusem eu până atunci'', menționează fondatoarea brandului.

Citeste si:
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%

Producția pieselor de homewear începe cu partea creativă a fondatoarei. Ulterior, modelele se materializează prin colaborare cu atelierul și cu tiparistul pentru ca ideea să funcționeze și în plan fizic. După ce sunt realizate tiparele, sunt imprimate materialele, având în vedere că brandul se axează pe ideea de printuri, urmând ca apoi să intre în producție la atelierul de croitorie din Ploiești cu care fondatoarea colaborează.

,,Ulterior, scoatem prototipurile pe care le testez, adică le port mai întâi, apoi le spăl de mai multe ori să văd dacă rezistă materialul la mai multe spălări, și, de fapt, abia apoi începe producția efectivă. Procesul este destul de lung, mai ales că la ultima colecția avută, Tropical Island, am avut și broderii personalizate pe pijamale, la care, la fel, am întâmpinat probleme. A fost foarte multă testare, ne-am adaptat din mers'', spune fondatoarea.

Bianca Chivăran își propune să își exploreze oportunitățile în direcția obținerii de fonduri pentru dezvoltarea afacerii și că își dorește să găsească parteneri sau surse externe pentru a crește afacerea. Pentru 2020, brandul a încheiat cu o cifră de afaceri de 45.000 de euro și își propune ca anul acesta să crească cu 30% cifra de afaceri.

Dacă în primul an En Privé mergea pe ideea creșterii stocurilor, acum își propune internaționalizarea brandului, fiind deja în discuții cu un retailer mare din Europa, sperând ca planurile să se concretizeze în luna octombrie. În plus, fondatoarea își propune diversificarea gamei de produse și extinderea zonei de lenjerii de pat și textile pentru casă.

,,Deja am început acest lucru, adică produsele noastre nu mai sunt doar pijamale, kimono-uri și furouri, ci am lansat la începutul verii un nou produs: fețele de pernă și măștile de dormit din mătase naturală, pe care le-am lansat mai mult ca pe un produs de beauty decât ca pe o lenjerie de pat, datorită proprietăților foarte benefice pentru ten și păr pe care dormitul pe o față de mătase îl are'', explică fondatoarea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Video /  Brandul de lenjerie intimă pentru femei En Privé vrea să se extindă pe piața internațională la un an de la lansare