Lectură de un minut

18 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Vintruvian Estates preia Cramele Mennini și Histria

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

VINTRUVIAN ESTATES, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața vinurilor premium din România, a semnat o tranzacție prin care preia 100% din părțile sociale ale CRAMEI MENNINI, producătorul mai multor vinuri cu Denumirea de Origine Controlată DOC Drăgășani. De asemenea, compania va majora capitalul social al  VITICOLA , urmând să dețină controlul în această societate. VITICOLA este cunoscută pe piața vinurilor prin marca sa, CRAMA HISTRIA, un important producător de vinuri premium de nișă din România, sub semnătura vinificatorului Paul Fulea.

Sursa foto: VINTRUVIAN ESTATES

Aceste achiziții consolidează poziția VINTRUVIAN ESTATES pe piața vinurilor premium, după ce, în 2019, compania a achiziționat 100% din activele Vinarte din Dealu Mare, inclusiv cunoscuta marcă PRINCE MATEI.

VINTRUVIAN ESTATES preia CRAMA MENNINI

Crama Mennini a fost înființată de investitorul italian Paolo Mennini, originar din Toscana și care a reușit să creeze o bază impresionantă de active menite să pună în valoare prestigiul pe care îl are DOC Drăgășani.

Asocierea cu Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria

Vinurile create de Paul Fulea au cunoscut de-a lungul anilor succesul, atât pe piața internă, cât și la export pe piețe pretențioase ca SUA, Japonia, Belgia, Marea Britanie etc, prin punctaje importante obținute la marile concursuri internaționale, precum Decanter. Paul Fulea urmează să ocupe poziții importante la nivelul Grupului, pe lângă poziția de Director Executiv al SC Viticola SA, în special managementul plantațiilor de viță-de-vie din care va proveni o parte din strugurii vinificați de CRAMA HISTRIA.

Marius Iliev, CEO Vintruvian Estates

VINTRUVIAN ESTATES este compania holding care deține o serie de mărci de vin premium bine-cunoscute pe piața românească, precum Caii de la Letea, Epiphanie, Trilogie, Scentico, Prince Matei, Patima, Migala și altele. Compania a reușit să devină în șapte ani, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața vinurilor premium din România, atât prin creșteri organice, cât și prin strategia de achiziții, care va continua și în viitor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vintruvian Estates preia Cramele Mennini și Histria