Lectură de 2 minute

21 Jun 2021 - Știri și Noutăți

H&M a înregistrat o creștere a veniturilor cu 75%, aproximativ 4,6 milioane de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul suedez de modă H&M și-a revenit după pandemia de coronavirus. În prima jumătate a lunii iunie, vânzările au fost chiar cu 2% mai mari decât aceeași perioadă a anului 2019.

Compania a înregistrat o creștere a veniturilor cu 75%, ajungând la 4,6 milioane de euro, în perioada 1-31 martie. Cu toate acestea, compania a fost puternic afectată de pandemie, scrie Retail Detail.

La începutul perioadei, aproximativ 1.300 de magazine au fost închise temporar, în timp ce multe alte sucursale s-au confruntat cu restricții privind orele de deschidere, numărul de clienți și spațiul de vânzare. În prezent, 180 de magazine sunt încă închise temporar.

Odată cu mărirea capacității de vaccinare, tot mai multe magazine au continuat să se redeschidă. Mai mult, vânzările în online au crescut considerabil, a declarat retailerul.

H&M își va publica rezultatele trimestriale complete la 1 iulie.

Retailerul H&M vrea să își reorganizeze magazinele din Spania. Acest lucru ar putea însemna închiderea a 30 de unități de vânzare, mai exact a 27 de sucursale H&M și trei COS, brand care este parte din portofoliul companiei.

Lanțul de retail trece prin alte probleme și în Vietnam, unde mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare s-au implicat într-o amplă campanie de boicotare a mărcii de modă. Acțiunea este un răspuns al internauților care taxează compania după ce pe site-ul acesteia a fost postată o hartă cu Marea Chinei de Sud, unde unele insule erau colorate ca și cum ar aparține teritoriului chinezesc, deși Vietnam reclamă că le-ar aparține.

La nivel global H&M deține aproape 5.000 de magazine - anul trecut anunța închiderea câtorva sute, ca urmare a crizei din industria modei generată de pandemie. Cu primele magazine H&M din România inaugurate în primăvara anului 2011. retailerul deține o rețea de 56 de magazine si un shop online.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  H&M a înregistrat o creștere a veniturilor cu 75%, aproximativ 4,6 milioane de euro