Lectură de un minut

12 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Vânzări record pentru producătorul danez de bijuterii Pandora, la final de 2021

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul danez de bijuterii Pandora a anunțat că rezultatele financiare preliminare din al patrulea trimestru din 2021 arată vânzări record, ajutate de piața din Statele Unite.

Pandora, cel mai mare producător de bijuterii după capacitatea de producție, a transmis că vânzările au ajuns la 1,3 miliarde de dolari în cel de-al patrulea trimestru, peste suma de 1,2 miliarde de dolari anticipată. Profitul operațional a fost și el mai mare, de 411 milioane de dolari, în perioada octombrie-decembrie, mai mult decât cel așteptat.

Per total, vânzările din anul 2021 au crescut cu 23%, ajungând la un record de 3,5 miliarde de dolari, scrie Business of Fashion.

În Statele Unite, piața principală pentru danezi, vânzările organice au crescut cu 18% în al patrulea trimestru, în contextul în care foarte puține magazine din cele 2.600 pe care compania le deține în Statele Unite au fost închise al ultimele trei luni din an din cauza coronavirusului.

În vara anului 2020, Pandora a anunțat că va înceta în totalitate utilizarea argintului și a aurului minat în bijuteriile sale până în 2025 și va cumpăra doar din surse reciclate. Această schimbare va reduce emisiile de carbon cu două treimi pentru argint și cu mai mult de 99% pentru aur.

Sursa foto: Facebook Pandora

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzări record pentru producătorul danez de bijuterii Pandora, la final de 2021