Lectură de un minut

27 Jan 2023 - Știri și Noutăți

”Un Crăciun de poveste” pentru vânzările Primark. Care sunt totuși temerile proprietarului lanțului de fashion

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul Primark s-a bucurat de rezultate excelente la vânzările înregistrate în 2022, precizând că perioada Crăciunului a fost cea care ”a salvat” businessul. Cu toate acestea, AB Foods, proprietarul Primark se teme că incertitudinea economică din 2023 va face ca consumatorii să țină banii la saltea. 

Sursa foto: unsplash.com

După doi ani de pandemie și de restricții, Crăciunul din 2022 a adus din nou clienții în magazinele Primark. Retailerul deține 416 magazine în Europa și în Statele Unite ale Americii, nefiind adeptul magazinului online.

Singura variantă apropiată de online este opțiunea de Click & Collect, valabilă doar pentru articolele destinate copiilor, în Marea Britanie, scrie BusinessFashion.

AB Foods a menționat că veniturile Primark au ajuns la 3,91 miliarde de dolari în doar 16 săptămâni până la data 7 ianuarie, insistând asupra sărbătorilor de iarnă din 2022.

În plus, AB Foods, care mai deține afaceri în producția de zahăr, alimente, dar și agricultură, a precizat că, pentru aceeași perioadă, grupul a înregistrat vânzări de 8,36 miliarde de dolari.

De asemenea, Primark a renunțat la planul scumpirilor suplimentare, în afară de cele stabilite la începutul anului 2022, pentru a rămâne accesibil clienților.

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 15 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni convenabile pentru fiecare, de la produse de bază de bună calitate la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare în magazine, Primark continuă să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv pe viitoarea nouă piață în Slovacia.

Citeste si:
Undelucram.ro: Care au fost cei mai apreciați angajatori în 2023
Undelucram.ro: Care au fost cei mai apreciați angajatori în 2023
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ”Un Crăciun de poveste” pentru vânzările Primark. Care sunt totuși temerile proprietarului lanțului de fashion