Lectură de un minut

25 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Turcii de la Migiboy Tekstil vor să salveze brandul de fashion Naf Naf: care este planul acestora

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Lanțul francez de modă Naf Naf a fost achiziționat de un producător turc de țesături care dorește să mențină aproximativ 100 de magazine deschise și să salveze aproape toate locurile de muncă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Compania turcă Migiboy Tekstil a oferit peste 1,5 milioane de euro pentru a prelua Naf Naf, lanțul de modă francez deținut până de curând de grupul franco-turc SY.

Noul proprietar promite să salveze locurile de muncă a 521 de persoane și să păstreze 100 de magazine proprii, transmite retaildetail.eu.

Naf Naf este împovărat de datorii mari, inclusiv de întârzieri la chirie în timpul pandemiei.

În primăvara lui 2022, compania a pierdut mai mulți manageri de rang înalt, inclusiv pe directorul său general Luc Mory. În luna iunie, compania a pus în aplicare un plan de protecție a locurilor de muncă la sediul său din Paris, cu pierderea a 27 de posturi.

În septembrie 2023, comerciantul a fost plasat în justiție, iar conducerii acestuia i s-au acordat șase luni pentru a elabora un plan de recuperare. La acea vreme, compania avea încă 135 de magazine proprii, inclusiv șapte în Belgia – și acestea urmau să fie salvate, la fel ca sucursalele din Italia și Spania. Lanțul de modă a înregistrat o cifră de afaceri de 141 milioane de euro în 2022.

Naf Naf a fost fondată în cartierul textil din Paris în 1973, sub conducerea fraților Pariente. Între 2016 și 2018, a făcut parte din grupul Vivarte. Ulterior, a fost vândut grupului chinez La Chapelle. În 2020, a intrat în procedură de insolvență, ceea ce l-a determinat pe furnizorul său SY să o preia pe cale judiciară împotriva unei oferte din partea grupului Beaumanoir. Noul proprietar a eliminat 220 de locuri de muncă și a închis aproximativ douăzeci de magazine.

Citeste si:
5 to go bate palma cu City Grill și inaugurează două cafenele în aeroportul Henri Coandă
5 to go bate palma cu City Grill și inaugurează două cafenele în aeroportul Henri Coandă
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Turcii de la Migiboy Tekstil vor să salveze brandul de fashion Naf Naf: care este planul acestora