Lectură de un minut

31 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Tranzacție în retail: Carrefour cumpără lanțul spaniol SuperSol pentru 78 milioane de euro

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Retailerul francez Carrefour a încheiat un acord pentru a cumpăra lanțul spaniol SuperSol, într-o tranzacție evaluată la 78 de milioane de euro. Preluarea celor 172 de magazine SuperSol consolidează astfel poziția Carrefour, care ajunge al doilea jucător pe piața spaniolă.

Supermarketurile și magazinele de proximitate SuperSol pe care Carrefour le-a achiziţionat sunt amplasate în principal în Andaluzia şi regiunea Madrid. În 2019 au avut vânzări nete de aproximativ 450 de milioane de euro, scrie foodbev.com.

În urma preluării, magazinele vor fi rebranduite sub mărcile Carrefour Express și Market, dar și pe formatul de discount Supeco. Carrefour își va diversifica astfel rețeaua de magazine și va accelera planurile de extindere în zona de eCommerce. Potrivit Carrefour, magazinele vor deveni astfel și puncte de ridicare a comenzilor, mai ales că 90% dintre locațiile Supersol pe care le va prelua Carrefour sunt în orașe mari, precum Madrid, Malaga, Cadiz și Sevilla.

Achiziția supermarketurilor SuperSol face parte din mișcarea strategică a retailerului de se extinde la nivel internațional; recent, Carrefour a achiziționat de la grupul Dairy Farm 224 de magazine proximitate în Taiwan într-o tranzacție de 97 milioane de euro. Retailerul francez a mai achiziționat și distribuitorul de cutii pentru fructe și legume Potager City, dar și Dejbox, un serviciu de livrare a prânzului, ambele businessuri din Franța.

Tranzacția este supusă regulilor concurenței și ar urma să fie încheiată la începutul anului 2021.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție în retail: Carrefour cumpără lanțul spaniol SuperSol pentru 78 milioane de euro